Ucraina a înființat o societate mixtă de apărare cu producătorul german de arme Rheinmetall

Ucraina a înființat o societate mixtă de apărare cu producătorul german de arme Rheinmetall
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Ucraina a înființat o societate mixtă de apărare cu producătorul german de arme Rheinmetall AG pentru a întreține și repara armele occidentale trimise pentru a ajuta Kievul împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei, au declarat marți oficialii de la Kiev, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțată de prim-ministrul Denis Șmihal la un forum de afaceri germano-ucrainean la Berlin, compania mixtă va ajuta, de asemenea, la producerea la nivel local a unor echipamente cheie fabricate de Rheinmetall AG, scrie News.ro.

Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania CITEȘTE ȘI Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

Aceasta va aduce ”cooperarea dintre țările noastre la un nivel nou de calitate și ne va permite să construim împreună arsenalul lumii libere”, a spus Șmihal la forum.

Ucraina se bazează foarte mult pe sprijinul financiar și militar din partea Occidentului, care a investit zeci de miliarde de dolari în arme de când Rusia și-a lansat invazia în februarie 2022.

Germania este un aliat cheie. Oleksander Kamisșin, ministrul pentru Industriile Strategice, a declarat că Ucraina s-a angajat să lanseze producția de arme occidentale la nivel local pentru a ține pasul cu cererea în creștere ucraineană, în timp ce războiul care se apropie de 20 de luni și nu se vede niciun sfârșit.

El a spus că s-a întâlnit la Berlin cu 25 de mari producători germani de apărare.

Oficialii ucraineni speră că cooperarea cu producătorii occidentali de arme poate contribui la revigorarea unei industrii interne a armelor afectate de ineficiență și lipsă de transparență, cu ani de zile înainte de invazia Rusiei din februarie 2022.

Kievul dorește, de asemenea, să încerce să reducă dependența de ajutorul occidental, să creeze un impuls suplimentar pentru economie și să accelereze aprovizionarea cu muniții pe front pentru a-și sprijini contraofensiva împotriva unei armate rusești mai mari.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai: Vrem să ridicăm 300.000 de euro pentru comercializarea soluției la nivel global. Rezultatele sunt formidabile CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai: Vrem să ridicăm 300.000 de euro pentru comercializarea soluției la nivel global. Rezultatele sunt formidabile

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, dar de cinci luni trupele sale se confruntă cu un atac rusesc aprig asupra liniei frontale de est, lângă Avdiivka, în regiunea Donețk, și Kupiansk în regiunea Harkov.

Generalul Serhi Naev, comandantul Forțelor Comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a lăudat eficiența și precizia armelor occidentale, spunând că acestea oferă un sentiment de certitudine pe câmpul de luptă.

”Armele occidentale sunt foarte tehnologice”, a spus Naev într-un videoclip postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rheinmetall a declarat într-un comunicat că deține un pachet de 51% din compania mixtă care va opera pe teritoriul ucrainean.

”Primul proiect va fi repararea echipamentului german, a tancurilor, vehiculelor blindate grele, Panzerhaubitzers și a altor echipamente germane. Toate celelalte proiecte de producție nu sunt informații publice, dar avem niște planuri despre ce să producem în Ucraina, dar companiile îl vor anunța singure când va veni momentul”, a declarat Șmihal reporterilor la Berlin.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rheinmetall
arme