Ucraina blochează accesul la site-uri ruse, în cadrul unor sancțiuni noi impuse Moscovei

Ucraina blochează accesul la site-uri ruse, în cadrul unor sancțiuni noi impuse Moscovei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

Ucraina a impus marți sancțiuni noi Rusiei, pe care o acuză că susține rebeliunea separatistă din estul țării, blocând accesul pe teritoriul său la mai multe servicii online foarte populare oferite de societățile ruse, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțate printr-un decret publicat pe site-ul Președinției, aceste măsuri vizează în special rețeaua de socializare VKontakte, similară Facebook, rețeaua Odnoklasniki, precum și motorul de căutare Yandex și portalul Mail.ru, dar și programele antivirus ale Kaspersky.

ANALIZĂ Economia românească crește cu un singur motor turat la maximum: consumul alimentat prin stimuli guvernamentali CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Economia românească crește cu un singur motor turat la maximum: consumul alimentat prin stimuli guvernamentali

Sancțiunile se adaugă celor luate deja după anexarea Crimeei de către Moscova, în martie 2014, și în urma conflictului din estul Ucrainei, dintre separatiștii proruși și armată. În cazul Yandex, sancțiunile prevăd, pe lângă blocarea la motorul de căutare, și înghețarea activelor din Ucraina ale companiei care îl deține, precum și limitarea operațiunilor sale comerciale și financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
odnoklasniki
vkontakte
yandex