Ucraina liberalizează complet importul de carburanți din Polonia

Ucraina liberalizează complet importul de carburanți din Polonia
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 mai 2022

Situația critică de pe piața carburanților din Ucraina a determinat Ministerul Infrastructurii de la Kiev să convină cu ministerul similar din Polonia asupra liberalizării totale a activității de transport internațional de combustibili între cele două state.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a descris situația de pe piața autohtonă a carburanților ca fiind critică.

"Obiectivul Ministerului Infrastructurii în aceste condiții este liberalizarea completă a transportului internațional de mărfuri pentru a rezolva această problemă. Noile reguli au intrat deja în vigoare, iar operatorii de transport ucraineni și polonezi pot profita de ele", a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Aleksandr Kubrakov, citat de Interfax.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Potrivit guvernului ucrainean, cele două state vor continua să lucreze la eficientizarea transportului de mărfuri și la dezvoltarea unor reguli cât mai simple și ușor de înțeles pentru operatorii de transport care transportă mărfuri esențiale pentru Ucraina.

Pentru a avea dreptul de a intra fără licențe și alte acte birocratice pe teritoriul polonez, transportatorii de combustibil trebuie să se înregistreze prin completarea unui formular special cu cel puțin 24 de ore înainte de trecerea frontierei.

În aprilie, Ucraina și Polonia au convenit să majoreze cantitatea de mărfuri ucrainene exportate către Uniunea Europeană și pe piața globală prin Europa pe calea ferată. Cele două țări plănuiesc să înființeze o companie comună de logistică în acest scop.

Presa rusă a acuzat în urmă cu 2 săptămâni Rompetrol, fără a prezenta dovezi, că furnizează carburanți Armatei Ucrainene și a propus naționalizarea terminalului CPC de la Novorosisk. Acuzațiile au fost reluate recent și de Pravda, care a adăugat și Azerbaidjanul pe lista statelor care alimentează armata ucraineană.

viewscnt
Afla mai multe despre
import
benzina
motorina
carburanti
combustibili
ucraina
polonia