Ucraina primește de la SUA armament în valoare de peste 60 de milioane de dolari, anunță ambasada americană

Ucraina primește de la SUA armament în valoare de peste 60 de milioane de dolari, anunță ambasada americană
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2020

Statele Unite au trimis în Ucraina armament și echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari - inclusiv rachete antitanc de tip Javelin -, în cadrul unui ajutor militar american, a anunțat miercuri Ambasada americană la Kiev, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Biroul Cooperării în domeniul Apărării a primit marți rachete antitanc de tip Javelin, echipament radio și muniție, a anunțat, într-un mesaj postat pe Twitter, Ambasada Statelor Unite la Kiev, scrie News.ro.

”Statele Unite susțin puternic suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei”, subliniază ambasada.

Motoarele la care Dacia visează: Renault a lansat hibridele E-Tech pe modelele Clio, Capture și Megane CITEȘTE ȘI Motoarele la care Dacia visează: Renault a lansat hibridele E-Tech pe modelele Clio, Capture și Megane

Ucraina depinde puternic de ajutoare americane în războiul, care durează de șase ani, cu separatiști propruși în estul țării, soldat cu peste 14.000 de morți.

Kievul a primit un prim lot de rachete de tip Javelin în 2018.

Aceste ajutoare militare americane s-au aflat în 2019 în centrul procesului destituirii președintelui american Donald Trump.

Șeful statului american a fost inculpat (”impeachment”) de ”abuz de putere”, dar a fost achitat de Senat

În centrul scandalului ucrainean s-a aflat acuzația potrivit căreia Trump a suspendat acest ajutor militar, cu scopul de a-l determina pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să anunțe anchete împotriva rivalului său în alegerile rezidențiale de la 3 noiembrie, fostul vicepreședinte democrat Joe Biden, și a fiului acestuia Hunter Biden.

Ajutorul a fost deblocat până la urmă, după ce un avertizor de integritate a dezvăluit o convorbire la telefon între Trump și Zelenski, care a devenit baza anchetei în vederea inculpării lui Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
arme
sua