Ucraina relaxează formalitățile vamale: fără TVA și alte taxe, este suficientă completarea unei declarații

Ucraina relaxează formalitățile vamale: fără TVA și alte taxe, este suficientă completarea unei declarații

Sursa: Wikipedia

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 mar 2022

Guvernul ucrainean a luat măsuri pentru a relaxa toate formalitățile vamale, a anunțat prim-ministrul Denis Shmihal, precizând că operațiunile vamale nu vor dura mai mult de 15 minute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Ne stabilim obiectivul de a avea cele mai rapide vămi din lume. Fără documente la vamă. Nu va mai exista nicio plată obligatorie a TVA, a taxelor vamale sau alte plăți de îndată ce modificările la codul vamal și la codul fiscal sunt adoptate și vor intra în vigoare”, a afirmat Shmihal, citat de Interfax.

Potrivit acestuia, se va introduce principiul declarației simplificate: cei care doresc să rămână în sistemul general vor plăti doar taxa pe valoarea adăugată (TVA), iar acest tip de vămuire nu va dura mai mult de 15 minute; cei care doresc să aducă mărfuri în Ucraina fără să le vămuiască vor trebui să depună o declarație vamală.

“Marfurile va trece granița fără niciun fel de bariere”, a afirmat premierul ucrainean.

Guvernul ucrainean a adoptat deja actul legislativ, Rada Supremă urmând a-l vota, pentru ca toate mărfurile care sosesc în Ucraina să fie scutite de taxe vamale și TVA, a declarat Shmihal.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
importuri
taxe vamale
tva