Ucraina va cumpăra sisteme anti-tanc din SUA

Ucraina va cumpăra sisteme anti-tanc din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Ucraina va cumpăra un al doilea lot de sisteme anti-tanc Javelin din SUA, a anunțat joi Ministerul ucrainean al Apărării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele Unite au fost unul dintre cei mai mari susținători ai Kievului, de la anexarea Crimeii de către Moscova, în 2014, și izbucnirea luptelor din estul Ucrainei, în care au murit peste 13.000 de oameni, scrie News.ro.

Contractele pentru acord au fost semnate în trimestrul patru din 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, fără să ofere detalii.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Incendiu puternic la un depozit de PET-uri din Ilfov. A fost emis un mesaj RO-ALERT CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Incendiu puternic la un depozit de PET-uri din Ilfov. A fost emis un mesaj RO-ALERT

Un prim transport de sisteme Javelin, în valoare de 47 de milioane de dolari, a sosit în Ucraina în aprilie 2018, după ce Departamentul de Stat a aprobat acordul.

Kievul și Washingtonul consideră că sistemul va îmbunătăți capacitate de apărare a Ucrainei pe termen lung.

Cu o săptămână în urmă, președintele american Donald Trump a semnat o lege care prevede oferirea Ucrainei a unui ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
javelin
sua
ucraina