Ucraina, visul de aderare rapidă la UE - spulberat. Austria îi spune pas

Ucraina, visul de aderare rapidă la UE - spulberat. Austria îi spune pas
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2022

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, se opune acordării Ucrainei statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schallenberg consideră că este necesar ca UE să-și consolideze relațiile cu Ucraina, însă nu printr-o aderare, ci prin mai multă ”flexibilitate”, arată news.ro.

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a reacționat spunând că Ucraina este dezamăgită de opoziția Austriei față de aderarea ei la UE.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, astfel de declarații ignoră faptul că marea majoritate a populației din țările fondatoare ale UE sprijină integrarea Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat săptămâna trecută optimismul față de o aderare a țării sale la Uniune.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ue