UE aprobă extinderea exporturilor Ucrainei în spațiul comunitar, timp de trei ani

UE aprobă extinderea exporturilor Ucrainei în spațiul comunitar, timp de trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană au aprobat luni măsuri care permit Ucrainei să exporte o cantitate mai mare de produse industriale și agricole fără taxe vamale în spațiul comunitar, drept recompensă pentru reformele adoptate de Kiev, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De la sfârșitul lunii septembrie, Ucraina va putea să exporte timp de trei ani mai multe produse agricole, respectiv cereale, miere și roșii procesate, scrie News.ro.

Totodată, UE va elimina în aceeași perioadă taxele vamale pentru fertilizatori, vopseluri, încălțăminte, cupru, aluminiu, televizoare și echipamente de sunet.

Măsurile se adaugă unui acord de liber schimb adoptat provizoriu în ianuarie 2016, care a deschis ambele piețe pentru  bunuri și servicii.

ANALIZĂ Dacia, record absolut al activității de la înființare CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Dacia, record absolut al activității de la înființare

”Este datoria noastră să susținem Ucraina și să întărim legăturile noastre economice și politice, în conextul conflictului care are loc pe teritoriul său”, a spus ministrul de Externe eston, Sven Mikser.

Comerțul s-a aflat în centrul disputei dintre Rusia și UE în relațiile cu Ucraina, Moscova și Bruxelles-ul concurând pentru a trage Kievul de partea lor prin oferte de integrare economică mai mare.

În timp ce Kievul s-a orientat spre vest, Rusia a încercat să destabilizeze Ucraina, susțin guvernele europene și NATO, prin anexarea Crimeii și aprovizionând separatiștii cu arme și trupe în estul industrializat al țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
exporturi