UE va face presiuni pentru a se înregistra progrese la discuțiile dintre Ucraina și Rusia privind gazele

UE va face presiuni pentru a se înregistra progrese la discuțiile dintre Ucraina și Rusia privind gazele
scris 11 sep 2019

UE va face tot posibilul pentru a facilita discuțiile de săptămâna viitoare dintre Ucraina și Rusia privind viitorul tranzitului de gaze naturale, după ce contractul lor va expira în ianuarie, a declarat miercuri Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, transmite Reuters.

"Discuțiile sunt foarte importante pentru rolul ambelor țări în viitoarele operațiuni legate de tranzacționarea gazelor, și venim la aceste negocieri fără idei preconcepute deoarece trebuie să găsim o soluție. Înțeleg că aceste discuții se bucură sprijinul liderilor din Ucraina și Rusia", a afirmat oficialul UE la o conferință de presă.

Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești CITEȘTE ȘI Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești

"Analizăm într-adevăr toate alternativele pentru a ajunge la un acord", a dat asigurări Sefcovic. Acesta a adăugat că data de 19 septembrie anunțată pentru discuțiile dintre Ucraina și Rusia mediate de Bruxelles fusese stabilită înaintea deciziei de marți a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) prin care a fost anulată decizia Comisiei Europene care permitea grupului rus Gazprom să livreze mai multe gaze naturale prin conducta Opal, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gaze
rusia
ucraina