UE va face presiuni pentru a se înregistra progrese la discuțiile dintre Ucraina și Rusia privind gazele

UE va face presiuni pentru a se înregistra progrese la discuțiile dintre Ucraina și Rusia privind gazele
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2019

UE va face tot posibilul pentru a facilita discuțiile de săptămâna viitoare dintre Ucraina și Rusia privind viitorul tranzitului de gaze naturale, după ce contractul lor va expira în ianuarie, a declarat miercuri Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Discuțiile sunt foarte importante pentru rolul ambelor țări în viitoarele operațiuni legate de tranzacționarea gazelor, și venim la aceste negocieri fără idei preconcepute deoarece trebuie să găsim o soluție. Înțeleg că aceste discuții se bucură sprijinul liderilor din Ucraina și Rusia", a afirmat oficialul UE la o conferință de presă.

Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești CITEȘTE ȘI Republica Moldova va plăti cu 10-15 dolari mai puțin pentru gazele rusești

"Analizăm într-adevăr toate alternativele pentru a ajunge la un acord", a dat asigurări Sefcovic. Acesta a adăugat că data de 19 septembrie anunțată pentru discuțiile dintre Ucraina și Rusia mediate de Bruxelles fusese stabilită înaintea deciziei de marți a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) prin care a fost anulată decizia Comisiei Europene care permitea grupului rus Gazprom să livreze mai multe gaze naturale prin conducta Opal, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
ucraina