UE va putea produce 1,3 milioane de obuze până la sfârșitul anului

UE va putea produce 1,3 milioane de obuze până la sfârșitul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

Uniunea Europeană va avea capacitatea de a produce cel puțin 1,3 milioane de obuze până la sfârșitul anului, a declarat vineri comisarul european Thierry Breton, în timp ce UE se confruntă cu dubla provocare de a oferi ajutor militar Ucrainei și de a-și reface propriile stocuri, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul unei vizite la Tallinn, comisarul pentru piața internă și industrie, francezul Thierry Breton, a declarat, potrivit Agerpres, că prioritatea este de a fi siguri că cea mai mare parte a obuzelor de artilerie produse de companiile europene sunt destinate Ucrainei, în război împotriva forțelor ruse care au invadat-o în urmă cu doi ani.

"Ne aflăm într-un moment crucial pentru securitatea noastră colectivă în Europa, iar în războiul de agresiune purtat de Rusia în Ucraina, Europa trebuie și va continua să sprijine Ucraina cu toate mijloacele", a declarat Thierry Breton presei.

Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang CITEȘTE ȘI Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang

Luând cuvântul alături de premierul estonian, Kaja Kallas, el a dat asigurări că Uniunea Europeană își va atinge în martie sau aprilie obiectivul de a avea o capacitate de producție de un milion de obuze pe an.

"Vom continua să ne îmbunătățim capacitatea de producție, probabil în jur de 1,3 până la 1,4 milioane până la sfârșitul acestui an și vom continua să o creștem semnificativ anul viitor", în 2025, a adăugat Thierry Breton.

Comisarul european a refuzat să dezvăluie cifrele actuale de producție, subliniind că acestea sunt date secrete.

"Cu această capacitate de a produce un milion de obuze trebuie să ne asigurăm că cea mai mare parte a lor va merge prioritar în Ucraina. Pentru că acolo este o nevoie urgentă", a adăugat el.

Kaja Kallas a afirmat că, potrivit Coreei de Sud, Phenianul a furnizat Moscovei peste un milion de obuze de artilerie în schimbul unor sfaturi privind tehnologia militară prin satelit.

"Dacă Coreea de Nord o poate face și Europa poate face asta cu siguranță", a adăugat ea. "Ucraina contează pe noi și nu trebuie să-i dezamăgim", a subliniat premierul eston.

"Rusia este o amenințare directă la adresa securității NATO. Cu toții trebuie să facem mai mult, pentru că amenințarea este reală", a avertizat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ucraina
arme