Un afacerist din Ucraina vinde brelocuri pentru chei confecționate din epava unui avion rusesc doborât, pentru a finanța efortul de război

Un afacerist din Ucraina vinde brelocuri pentru chei confecționate din epava unui avion rusesc doborât, pentru a finanța efortul de război
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Un afacerist din Ucraina vinde în străinătate brelocuri pentru chei confecționate din epava unui avion rusesc doborât de armata ucraineană, pentru a finanța efortul de război, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Mulți dintre prietenii mei îmi spun 1.000 de dolari – nimeni nu-ți va da asta pentru această piesă de metal, e o nebunie”, a spus Iurii Visoven, fondatorul ”Drones for Ukraine”.

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească CITEȘTE ȘI Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească

”Dimineața, m-am trezit și am înțeles pe telefonul meu că s-au încasat deja 20-30.000 de dolari și vedem acest flux constant de mesaje de la oameni care pun întrebări și spun (că) vor să doneze mai mult, ne spun asta. Este o idee incredibilă.”

Aeronava este un bombardier tactic tactic Su-34 cu două locuri despre care armata ucraineană spune că l-a doborât deasupra orașului Borodianka, la nord-vest de Kiev, la începutul lunii martie, când forțele ruse încercau să captureze și să mențină zona.

Autoritățile ucrainene: O nouă groapă comună a fost descoperită în regiunea Kiev CITEȘTE ȘI Autoritățile ucrainene: O nouă groapă comună a fost descoperită în regiunea Kiev

Ministerul Apărării al Ucrainei a postat imagini cu epava, despre care spune că avea numărul de coadă RF-81251 și indicativul ”31 Red”.

După ce rușii s-au retras și și-au reorientat invazia spre estul Ucrainei, Visoven i-a întrebat pe apărătorii regiunii dacă ar putea avea o parte din resturile epavei, împrăștiate pe terenurile agricole.

Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german CITEȘTE ȘI Avantajele acordate fostului cancelar Schroder, un apropiat al lui Putin, puse în discuție de Guvernul german

Soldații i-au spus că ambii piloți ai aeronavei au fost uciși. Printre resturile arătate de minister s-au numărat o cască șablonată în limba rusă cu ultimele trei litere ale unui nume de familie care se termină ”-NOV”, și un toc de piele gol marcat ”Buriat” - numele unui grup etnic care trăiește în Siberia.

Rusia nu confirmă detalii despre pierderile sale militare, iar Reuters nu a putut verifica circumstanțele în care a căzut avionul.

Visoven, care lucrează în publicitate, confecționează piese alungite de aproximativ 10 cm lungime ștanțate din fragmente de fuzelaj, apoi prelucrate, lustruite și imprimate cu informații despre avion și un ”mulțumesc” cumpărătorului.

UE pregătește \ CITEȘTE ȘI UE pregătește "inimaginabilul": interzicerea treptată a țițeiului rusesc până la sfârșitul anului

Fiecare piesă este perforată pentru a primi un breloc și are gravat un număr de serie unic.

”Unicitatea acestui breloc este că l-am făcut din epava unui avion rusesc adevărat. Acesta este un cadou cu adevărat unic pentru cei care ne-au ajutat”, a spus el.

ANALIZĂ Washington Post: Apar fisuri în elita rusă, mai ales între oligarhii epocii Elțîn și cei creați de Putin. Magnații încep să critice invazia CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Washington Post: Apar fisuri în elita rusă, mai ales între oligarhii epocii Elțîn și cei creați de Putin. Magnații încep să critice invazia

În biroul său, Visoven are un model de dronă cu termoviziune în infraroșu, de tipul celor pe care le cumpără pentru armata ucraineană din veniturile aduse de brelocuri.

”Acum, că am strâns mult mai mulți bani, simțim mult mai multă responsabilitate”, a spus el. "Visul meu este, acest fond – să nu mai avem nevoie de el. Visul meu este să câștigăm, toată lumea să fie în siguranță. Toată lumea să se întoarcă acasă în siguranță. Și să nu fie nevoie să colectăm bani pentru a salva viața cuiva ", a spus el, în engleză.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi rusia ucraina
donatii sprijin ucraina