Viktor Orban atacă și el Olanda după ce a fost amenințat cu excluderea din UE: Are un iz de trecut colonial

Viktor Orban atacă și el Olanda după ce a fost amenințat cu excluderea din UE: Are un iz de trecut colonial
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Criticile Olandei la adresa Ungariei în legătură cu o nouă lege privind drepturile persoanelor LGBT au un iz de supremație morală înrădăcinată într-un trecut colonial, a declarat premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea liderilor din UE l-au criticat săptămâna trecută pe Orban în legătură cu o nouă lege care le interzice școlilor din Ungaria să folosească materiale despre care se consideră că ar promova homosexualitatea. Premierul olandez Mark Rutte i-a spus omologului său ungar să respecte drepturile persoanelor LGBT sau să părăsească blocul comunitar, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"Este o abordare colonială", a declarat vineri Orban la postul public de radio. "Pur și simplu nu se gândesc la ce pot și ce nu pot spune despre o altă națiune și despre legile altei țări", a mai afirmat el.

Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privința politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în fața liberalismului occidental ceea ce el spune că sunt valorile creștine tradiționale ale Ungariei.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Guvernul său susține că legea, care va intra în vigoare săptămâna viitoare, nu îi are ca țintă pe homosexuali, ci urmărește protecția copiilor, ai căror părinți ar trebui să joace rolul principal în educația lor sexuală.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

UE îi cere lui Orban să abroge legea - care face parte dintr-un val de măsuri restrictive care au mai vizat media, justiția și migranții -, iar 17 din cei 27 de lideri din UE au semnat o scrisoare prin care și-au reafirmat angajamentul de a proteja drepturile persoanelor gay.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
lgbt
olanda