Un consilier al lui Zelenski cere un audit al forțelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, după demiterea lui Zalujni

Un consilier al lui Zelenski cere un audit al forțelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, după demiterea lui Zalujni
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2024

Mihaïlo Podoliak, consilier special al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, spune că noul comandant-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, va trebui să efectueze un audit al forțelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, relatează site-ul Suspîlne, postul național de televiziune al Ucrainei, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citându-l pe Volodimir Zelenski, care a estimat joi că "în jur de un milion de oameni au fost mobilizați", dar că, în realitate, doar 200.000 - 300.000 de soldați au fost mobilizați pe câmpul de luptă, Podoliak a declarat la televiziunea ucraineană că scopul auditului pentru noul șef al armatei este de a determina "ce oameni au fost mobilizați, unde se află și ce fac". Apoi, el va putea spune "de câți oameni este nevoie" pe linia frontului, a explicat el.

Represalii din partea Chinei după ce Lionel Messi nu a jucat într-un amical disputat în Hong Kong CITEȘTE ȘI Represalii din partea Chinei după ce Lionel Messi nu a jucat într-un amical disputat în Hong Kong

Valeri Zalujni, fostul comandant al armatei ucrainene, a fost demis joi, după ce ar fi avut neînțegeri cu președintele inclusiv în legătură cu numărul de persoane necesare a fi mobilizate. Zalujni ar fi cerut încă 450.000 - 500.000 de oameni.

Comentând situația mobilizării, Podoliak a declarat că în prezent nu există o cifră specifică de 500.000 de persoane apte de serviciul militar care trebuie mobilizate.

"La conferința de presă finală, președintele a spus: Dacă Forțele Armate vor, de exemplu, 450.000 - așa spun ei - ar trebui să spună clar de ce, pentru ce sarcini și cum va fi reglementat în viitor", a declarat Podoliak. Potrivit acestuia, dacă există ordine pentru un anumit număr de oameni care să fie desfășurați pentru a îndeplini anumite sarcini, atumci apar întrebări cu privire la modul în care acest lucru va fi finanțat.

Terase ridicate fără autorizație pe malul Lacului Herăstrău, unele chiar pe domeniul public. Dispoziții de demolare și plângeri la Parchet CITEȘTE ȘI Terase ridicate fără autorizație pe malul Lacului Herăstrău, unele chiar pe domeniul public. Dispoziții de demolare și plângeri la Parchet

În ceea ce privește mobilizarea, a spus Podoliak, nu este vorba de o mobilizare unică - de exemplu, 100, 200, 500 de mii de oameni -, ci este vorba de o mobilizare treptată. El a adăugat însă că un anumit număr de persoane ar trebui să fie înregistrate pentru serviciul militar în decurs de o lună, dintre care o parte vor merge la instruire și apoi la rotație.

Podoliak a mai spus că, pentru a acoperi decalajul de forțe, birourile de înrolare militară vor lucra și ele non-stop.

viewscnt
Afla mai multe despre
război rusia ucraina
mobilizare armată ucraina
încorporări ucraina