Ungaria anunță că nu va bloca al 13-lea pachet de sancțiuni UE la adresa Rusiei

Ungaria anunță că nu va bloca al 13-lea pachet de sancțiuni UE la adresa Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2024

Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a declarat, după o reuniune a miniștrilor de externe din UE, că Budapesta nu va bloca cel de-al treisprezecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care blocul european se pregătește să-l aprobe înainte de împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, relatează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, Ungaria blocase aprobarea celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, nefiind de acord cu noile prevederi din cauza prezenței pe listă a companiilor chineze, potrivit unor surse citate de presa ucraineană.  

Gigant bancar iese din Rusia după luni de negocieri CITEȘTE ȘI Gigant bancar iese din Rusia după luni de negocieri

Luni, potrivit ministrului ungar de externe, toate elementele din cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei care "dăunau intereselor ungare" au fost eliminate, astfel că Ungaria nu se va opune aprobării acestuia. Însă asta nu l-a descurajat pe Peter Szijjarto să se lanseze în criticile obișnuite la adresa politicii UE față de Rusia și Ucraina, scrie News.ro.

"Interesele economice fundamentale ale Ungariei nu sunt afectate de măsurile specifice din lista de sancțiuni, dar problema este mult mai mare: UE continuă o strategie care a eșuat complet, care nu ne aduce mai aproape de pace, ci ne îndepărtează și mai mult de ea", a declarat Szijjarto.

În opinia sa, pachetele anterioare de sancțiuni nu au făcut decât să dăuneze economiei UE, care "suferă încă de psihoza războiului", deși "este deja clar" că războiul din Ucraina nu se va încheia pe cale militară. Iar noul pachet de sancțiuni nu sunt decât o măsură de fațadă, susține Szijjarto. Singurul motiv al noilor sancțiuni este ca UE să poată spune că a făcut ceva cu ocazia împlinirii a doi ani de la izbucnirea războiului.

„Dacă înțeleg bine, acesta este scopul acestei decizii, care în sine creionează o imagine dezolantă a Bruxelles-ului. Eu cred că un astfel de pachet de fațadă nu are absolut niciun sens”, a declarat ministrul.

FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo

Al 13-lea pachet de sancțiuni ar urma să fie aprobat miercuri.

Szijjarto a mai spus că deja se discută de un al 14-lea pachet de sancțiuni, iar Ungaria se va opune din nou, dacă vor fi măsuri care îi lezează interesele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
sanctiuni
rusia