Ungaria anunță când încep livrările de gaze naturale din Turcia

Ungaria anunță când încep livrările de gaze naturale din Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Livrările de gaze naturale din Turcia către Ungaria încep din 1 aprilie, a anunțat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, pe pagina sa de Facebook, calificând momentul drept ” o zi istorică în cooperarea energetică turco-ungară”, conform MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful diplomației ungare a subliniat că, în următoarele luni, în baza contractului, vor fi livrate 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale, Ungaria devenind astfel prima țară care nu se învecinează cu Turcia și către care, în câteva zile, aceasta va exporta gaze naturale, scrie News.ro.

R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România CITEȘTE ȘI R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România

Turcia a jucat întotdeauna un rol important în securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei, dar până în prezent doar ca rută de tranzit, iar de acum și ca țară sursă, a precizat politicianul.

„De asemenea, ne consolidăm cooperarea în domeniul energiei nucleare, întrucât noua centrală nucleară din Turcia, care va fi în curând operațională, va fi construită folosind aceeași tehnologie ca noua centrală de la Paks. Astfel, Ungaria va beneficia și de experiența dobândită de Turcia din timpul construcției. În același timp, specialiștii turci îi vor ajuta pe colegii lor din Ungaria și la inspecția tehnică a echipamentelor cu o durată lungă de producție”, a precizat Péter Szijjártó, pe pagina sa de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gaze naturale
turcia