Ungaria atrage o investiție gigant

Ungaria atrage o investiție gigant
scris 25 nov 2022

BMW a anunțat că, alături de uzina sa de autoturisme de la Debrecen (Ungaria), va construi și o uzină de baterii pentru mașini electrice, după investiții totale de două miliarde euro. Ambele unități vor produce din 2025.

La uzina de autoturisme construcția a început acum șase luni, iar în total vor fi angajați cu 500 de oameni mai mult decât se anunțase inițial pe întreaga platformă industrială. În total, BMW promite investiții de două miliarde euro la unitatea din orașul situat nu departe de fraontiera cu România, scrie Hotnews.ro

Ungaria amână din nou ratificarea aderării Suediei și Finlandei la NATO CITEȘTE ȘI Ungaria amână din nou ratificarea aderării Suediei și Finlandei la NATO

Planurile anunțate în 2018 pentru Ungaria erau de un miliard de euro, iar acum germanii anunță o dublare a investițiilor totale la Debrecen.

La Debrecen vor fi produse baterii de mare capacitate care vor ajunge pe mașinile electrice din categoria denumită de germani Neue Klasse.

BMW anunțase în primăvara lui 2021 că vrea ca în 2030 jumătate dintre mașinile pe care le vinde să fie full-electrice, iar acest lucru va fi posibil datorită unei noi platforme care va debuta în câțiva ani și care se numește Neue Klasse. Este una dintre cele mai mari schimbări din istoria BMW.

BMW anunța în iulie 2018 că va deschide o uzină auto la Debrecen (Debrețin), urmând să investească un miliard de euro. Construcția ar fi trebuit să înceapă în 2019, iar producția anuală va ajunge la 150.000 de mașini. Construcția a început mult mai târziu decât s-a sperat, mai ales din cauza pandemiei.

Va fi prima uzină europeană pe care BMW o deschide după 2000. În Ungaria produc mașini și rivalii germani ai BMW: Audi și Mercedes.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
baterii