Ungaria continuă să blocheze propunerea UE privind embargoul asupra petrolului rusesc

Ungaria continuă să blocheze propunerea UE privind embargoul asupra petrolului rusesc

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

O videoconferință axată pe o potențială interdicție a Uniunii Europene a importurilor de petrol din Rusia a fost amânată pentru o dată ulterioară, în condițiile în care Ungaria continuă să blocheze propunerea, potrivit Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu a fost oferit niciun motiv pentru amânarea reuniunii, scrie G4media.ro

ULTIMA ORĂ Elena Udrea rămâne în Bulgaria încă o săptămână CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Elena Udrea rămâne în Bulgaria încă o săptămână

Anterior, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, afirmase că un acord privind un proiect de embargo al UE asupra petrolului rusesc este posibil „în decurs de o săptămână”.

Pentru a sancționa și mai mult Rusia pentru războiul din Ucraina, președintele Comisiei, Ursula Von der Leyen, a propus ca cele 27 de state membre ale UE să elimine importurile de țiței din Rusia, cu eventuale derogări pentru statele puternic dependente, printre care și Ungaria.

Însă Budapesta a declarat că nu va vota în favoarea sancțiunilor propuse, afirmând că acestea ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei sale și i-ar distruge „aprovizionarea stabilă cu energie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gaze