Nou deces suspect în Rusia. Un director al Lukoil a fost găsit mort în pivnița unui șaman

Nou deces suspect în Rusia. Un director al Lukoil a fost găsit mort în pivnița unui șaman
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2022

Poliția rusă a anunțat că a deschis un dosar penal legat de decesul lui Alexander Subbotin, un fost director al companiei petroliere de stat Lukoil care a fost găsit mort în subsolul unei case din regiunea Moscovei, relatează TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anchetatorii au precizat pentru agenția de presă a statului rus că vor efectua și o examinare toxicologică pentru prezența drogurilor în sângele lui Subbotin, arată Hotnews.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit în pivnița unei case din Mîtișci, un oraș din regiunea Moscovei cu o populație de aproape 160.000 de locuitori.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Cadavrul fostului director al Lukoil a fost găsit într-o cameră folosită pentru ritualuri voodoo jamaicane de Pindiurin, care este poreclit „șamanul Magua” de localnici.

Săptămâna trecută a fost relatat că, oficial, Andrei Krukowski, șeful stațiunii Krasnaya Polyana, aparținând Gazprom, a căzut de pe o stâncă, iar medicii nu au reușit să-l salveze. Krukowski este cel mai recent deces dintr-un șir de morți ciudate ale unor oameni de la vârful Gazprom.

 

„Andrei iubea munții și își găsea pacea în ei. S-a dedicat în întregime muncii. Îi plăceau schiul și drumețiile pe munte” – a scris serviciul de presă al Krasnoj Polana pe canalul Telegram, potrivit „Kommersant”.

Cinematografele din Rusia difuzează filme piratate CITEȘTE ȘI Cinematografele din Rusia difuzează filme piratate

Krukowski avea 37 de ani, s-a născut la Moscova și era economist, cu studii în Londra. În 2001-2014 a ocupat funcții înalte în diferite companii de stat . În 2012, s-a mutat de la Moscova la Soci, unde a condus stațiunea Krasnaya Polyana, controlată de compania petrolieră de stat Gazprom.

Alte decese ale managerilor legați de Gazprom

Cel puțin alți cinci oameni de afaceri ruși proeminenți s-ar fi sinucis de la sfârșitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei și-ar fi ucis și membri ai familiilor înainte de a-și lua propria viață, potrivit CNN.

Patru dintre cei decedați erau asociați cu gigantul energetic rus de stat Gazprom sau cu unele dintre filialele sale.

Un director executiv de top de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninski, în apropiere de Leningrad, la 30 ianuarie 2022, potrivit presei de stat ruse RIA Novosti.

RIA a relatat că la fața locului a fost găsit un bilet de adio și că anchetatorii investighează moartea ca fiind o sinucidere. Radiodifuzorul național rus RenTv a identificat bărbatul ca fiind Leonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest.

La doar o lună după aceea, un alt director de top de la Gazprom a fost găsit mort în același sat. Alexander Tiulakov a fost găsit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar rus independent. Novaya Gazeta a raportat că acesta s-ar fi sinucis.

Mihail Watford, un miliardar rus de origine ucraineană, a fost găsit mort în locuința sa din Surrey, Anglia, pe 28 februarie.

Poliția din Surrey a declarat pentru CNN că moartea este investigată de medicul legist, care a declarat că o audiere va avea loc pe 29 iulie.

Un alt om de afaceri rus, Vasili Melnikov, a fost găsit mort alături de familia sa în Nijni Novgorod la sfârșitul lunii martie, potrivit ziarului rus Kommersant.

Melnikov deținea MedStom, o companie de consumabile medicale. Potrivit Comitetului de Investigații al Rusiei, un bărbat de 43 de ani, soția sa, în vârstă de 41 de ani, și doi copii de patru și 10 ani au fost găsiți înjunghiați mortal la 23 martie.

La momentul incidentului, în martie, comisia de anchetă a declarat că "nu au existat semne de intrare neautorizată în apartament" și că "au fost găsite și confiscate cuțite".

"[Anchetatorii] iau în considerare mai multe versiuni despre ceea ce s-a întâmplat, inclusiv uciderea copiilor și a soției de către capul familiei, urmată de o sinucidere", a precizat comisia.

La începutul acestei luni, alți doi oameni de afaceri ruși au murit în incidente după acelși scenariu crimă-sinucidere.

Vladislav Avaiev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în apartamentul său din Moscova pe 18 aprilie, potrivit agenției de știri ruse de stat Tass.

Citând o sursă din cadrul forțelor de ordine, Tass a afirmat că autoritățile investighează moartea soților Avaiev ca fiind o crimă-sinucidere.

Cadavrul vicepreședintelui gigantului rusesc Novotek, Serghei Protosenia, a fost găsit la reședinția acestuia din Costa Brava, Spania. Bărbatul a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa au fost găsite și ele moarte în pat, relatează presa spaniolă.

Presa spaniolă susține că, potrivit anchetatorilor, Serghei Protosenia s-ar fi spânzurat cu halatul în grădina reședinței din Costa Brava, după ce și-a ucis soția și fiica cu toporul și cuțitul. Ar fi vorba despre o crimă domestică, potrivit primelor investigații citate de presa din Spania.

Aceștia au găsit la fața locului un topor și un cuțit pline de sânge.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
rusia
deces
andrei krukowski