Ungaria încearcă să atragă investiții de la Tesla prin reduceri de taxe și stimulente

Ungaria încearcă să atragă investiții de la Tesla prin reduceri de taxe și stimulente
scris 15 dec 2017

Ministrul ungar de Externe s-a întâlnit cu mai mulți directori ai producătorului de automobile electrice Tesla, în cadrul unei vizite în Silicon Valley, cu această ocazie prezentând stimulentele și reducerile de taxe de care compania auto ar putea beneficia dacă ar investi în Ungaria, potrivit agenției de presă MTI, citată de Reuters.

Producția și exportul de mașini sunt motoare ale creșterii economice în Ungaria, unde salariile muncitorilor sunt, la fel ca în România, mult sub cele din Vest.

Peste 100.000 de oameni lucrează în sectorul auto în Ungaria, domeniul fiind responsabil pentru o treime din producția industrială din a țării.

"Scopul vizitei de astăzi a fost acela de a poziționa Ungaria pe hartă ca o țară care pune mare accent pe sectorul auto", a declarat ministrul Peter Szijjarto după întâlnirea cu oficialii Tesla.

FOTO Proprietarul Dacia relansează brandul de vehicule sport Alpine, producție oprită 22 de ani. Profit.ro a anunțat că România nu va primi showroom. La ce preț este vândut CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul Dacia relansează brandul de vehicule sport Alpine, producție oprită 22 de ani. Profit.ro a anunțat că România nu va primi showroom. La ce preț este vândut

Szijjarto a adăugat că directorii Tesla au reacționat "pozitiv" la avantajele prezentate.

Ungaria are în plan să instaleze peste 3.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice până la finele lui 2019. Totodată, Tesla va construi două stații de încărcare rapidă în Ungaria, a mai afirmat ministrul ungar de Externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
tesla
fabrica
taxe
ministru