Ungaria nu mai pierde timpul - introduce a treia doză de vaccin și impune vaccinarea obligatorie în spitale

Ungaria nu mai pierde timpul - introduce a treia doză de vaccin și impune vaccinarea obligatorie în spitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2021

Ungaria le va oferi cetățenilor săi opțiunea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 începând de la 1 august și va face vaccinarea obligatorie pentru toate cadrele medicale, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, menționând riscurile asociate variantei Delta a coronavirusului, transmit Reuters și MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Orban, medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doză. Aceasta va fi administrată la o distanță de cel puțin patru luni față de a doua, în cazul în care medicii nu recomandă altceva, arată Agerpres.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenția Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinși, a mai spus premierul.

De asemenea, în toate școlile, în primele zile ale noului an de învățământ, 1-2 septembrie, copii cu vârste între 12 și 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunțat Orban. El a precizat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizați, la fel și circa 45% dintre adolescenții de 16-18 ani.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Ungaria, țară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privința vaccinării cetățenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni, menționează Reuters.

Ungaria a fost și singurul stat din UE care a folosit pe scară largă vaccinuri din Rusia și China, neautorizate de agenția europeană de profil.

Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de persoane și a raportat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus și 30.013 decese. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vaccin