Polonia cumpără 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams, în valoare de peste cinci miliarde de euro

Polonia cumpără 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams, în valoare de peste cinci miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2021

Guvernul polonez a anunțat achiziționarea a 250 de tancuri de luptă americane de tip Abrams - modernizate -, fără să dezvăluie detaliile contractului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Armata noastră se va îmbogăți cu un număr mare de tancuri (de tip) Abrams, care sunt cele mai moderne din lume. Dacă totul merge bine, primele livrări vor avea loc anul viitor”, a anunțat într-un briefing vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, însărcinat cu securitatea națională, președintele Partidului Lege și Justiție (PiS, conservator), aflat la putere în Polonia.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Ministerul polonez al Apărării a precizat că este vorba despre 250 de blindate de tip Abrams, versiunea M1A2 SEPv3, scrie News.ro.

Statele Unite și Polonia și-au încheiat negocierile cu privire la un acord de cooperare în domeniul Apărării, care definește ”cadrul legal, infrastructurile și o împărțire echitabilă a cheltuielilor”, anunța la acea vreme Departamentul american al Apărării.

Pentagonul anunța, la începutul lui 2020, staționarea prin rotație a 1.000 de militari suplimentari în Polonia, pe lângă cei 4.500 de militari americani staționați prin rotație în această țară limitrofă pe flancul de est al NATO, în Europa.

La fel ca alte țări din Europa de Est, Polonia se teme de ambițiile militare ale Rusiei, după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

”Este vorba despre un răspuns la adresa provocărilor cu care ne confruntăm în privința securității naționale”, a subliniat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak, potrivit Reuters.

”Sarcina noastră este să descurajăm un potențial agresor. iar noi știm toți unde este acest agresor”, a insinuat el.

Mariusz Blaszczak a anunțat că Polonia urmează să plătească 23,3 miliarde de zloți (5,10 miliarde de euro) în vederea achiziționării tancurilor Abrams, unor servicii de logistică și fromare, îmbunătățirii infrastructurii și achizționării de muniție.

viewscnt
Afla mai multe despre
tancuri
polonia