Ursula von der Leyen discută la Kiev aderarea Ucrainei la UE

Ursula von der Leyen discută la Kiev aderarea Ucrainei la UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit, sâmbătă dimineață, la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE", precum și despre sprijinul financiar al UE "pentru a reconstrui Ucraina ca o democrație modernă și prosperă", a declarat ea la sosirea la gara din Kiev, potrivit News.ro.

La 8 noiembrie, Bruxellesul urmează să transmită un raport privind progresele înregistrate de Ucraina și să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare.

Alegeri locale în R.Moldova. Maia Sandu: Forțele pro-Kremlin vor încerca să blocheze drumul nostru european CITEȘTE ȘI Alegeri locale în R.Moldova. Maia Sandu: Forțele pro-Kremlin vor încerca să blocheze drumul nostru european

În timpul celei de-a șasea vizite a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei rusești, în februarie 2022, șefa Comisiei Europene intenționează să discute și despre "sprijinul militar" al europenilor, precum și despre "al doisprezecelea pachet de sancțiuni" al UE împotriva Rusiei, în curs de pregătire, a declarat ea jurnaliștilor, inclusiv membrilor "European Newsroom", care reunește agențiile de presă europene, printre care AFP.

"Mesajul cel mai important este de a reafirma că vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a insistat ea, într-un moment în care Kievul este îngrijorat că sprijinul occidental se diminuează din cauza conflictului dintre Israel și Hamas. "Este adevărat că atenția lumii este acum mai concentrată" asupra Orientului Mijlociu, a recunoscut ea. "Dar am planificat această călătorie (la Kiev) de mult timp; este tipul tradițional de călătorie înainte de prezentarea unui raport privind extinderea UE", a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursula von der leyen
kiev
ucraina
aderarea la ue