VIDEO Atac rusesc cu rachetă în centrul unui oraș din Donețk: Cel puțin 16 morți, printre care și un copil

VIDEO Atac rusesc cu rachetă în centrul unui oraș din Donețk: Cel puțin 16 morți, printre care și un copil
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

​Cel puțin 16 persoane, printre care și un copil, au fost ucise miercuri într-un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei, au declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul de interne Igor Klimenko a declarat că, pe lângă cei 16 morți, cel puțin 28 de persoane au fost rănite în atac și a precizat că acesta a avut loc pe piața centrală a orașului, scrie Hotnews.ro.

DOCUMENT Ultima formă a proiectului privind reducerea cheltuielilor publice. Fără vouchere de vacanță anul viitor, dar cu excepții CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ultima formă a proiectului privind reducerea cheltuielilor publice. Fără vouchere de vacanță anul viitor, dar cu excepții

Podoliak nu a oferit alte detalii despre atacul asupra orașului industrial care este aproape de liniile frontului. Presa locală a relatat că atacul a fost unul cu rachete.

Zelenski a spus pe Telegram că o piață, mai multe magazine și o farmacie au fost lovite în estic, aproape de câmpul de luptă.

„Acest diabolic rus trebuie învins cât mai curând posibil”, a spus Zelenski.

Atacul mortal al rușilor vine în aceeași zi în care secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev într-un gest de sprijin.

În timpul vizitei sale de două zile, în care a rămas peste noapte în Ucraina pentru prima dată de la invazia Rusiei, din februarie 2022, Blinken va anunța probabil un nou pachet de asistență americană în valoare de peste 1 miliard de dolari, a declarat un înalt oficial al departamentului de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rachete