Aproape 2.500 turiști împiedicați în ultimele ore să urce în feriboturi spre Grecia

Aproape 2.500 turiști  împiedicați în ultimele ore să urce în feriboturi spre Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2021

Aproximativ 2.500 de turiști au primit interdicție de a se urca la bordul feriboturilor către insulele grecești doar în ultimele trei zile întrucât nu aveau documentația necesară, a anunțat ministrul Transporturilor Maritime, Giannis Plakiotakis, citat de Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice, începând din 13 iulie, dacă măsurile de siguranță în contextul pandemiei de COVID sunt respectate în porturi, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că turiști care călătoresc către și dinspre insule sunt cei care răspândesc infecțiile cu coronavirus.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Plakiotakis a recunoscut că înainte ca Garda de Coastă să preia verificările de la autoritățile portuare controalele erau "inadecvate", notează publicația elenă online, conform Agerpres. 

Documente necesare la intrarea în Grecia

Conform informațiilor actualizate de către autoritățile elene în 16 iulie, pentru a intra în Grecia cetățenii români trebuie să prezinte următoarele documente:

formularul de localizare a pasagerilor (PLF - Passenger Locator Form, completat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei. Acest formular este obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Greciei, indiferent de calea de acces (aeriană, rutieră, maritimă). După completarea datelor din formular, călătorii vor primi un e-mail de confirmare. În ziua intrării în Grecia, călătorii vor primi, prin email, Formularul PLF cu un cod unic (QR), care trebuie prezentat autorităților elene.

unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani):

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau

rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

Autoritățile elene pot efectua teste rapide, algoritmic, la punctele de control a trecerii frontierei. Fiind vorba de o testare rapidă, călătorul așteaptă pe loc, la frontieră, rezultatul testului. În cazul unui rezultat pozitiv, călătorul va sta în carantină 10 zile, într-o locație stabilită de autoritățile elene.

Accesul pe cale rutieră:

Funcționează non-stop (24/24) următoarele puncte de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane:
Kulata – Promachonas, Svilengrad - Ormenio, Makaza (Bulgaria) – Nimfaea (Grecia),
Evzones (frontiera cu Macedonia de Nord), Niki (frontiera cu Macedonia de Nord),
Doirani (frontiera cu Macedonia de Nord), Kastanies (frontiera cu Turcia), Kipi (frontiera cu Turcia),
Kakavia (frontiera cu Albania), Kristallopigi (frontiera cu Albania),
Exohi (frontiera cu Bulgaria), Mavromati (frontiera cu Albania).

Începând din 13 iulie, a fost deschis circulației, în intervalul orar 8:00-20:00, punctul de trecere al frontierei Mertzianis, la frontiera cu Albania.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
feribot