VIDEO Zelenski a venit cu Scholz la Palatul Elysee

VIDEO Zelenski a venit cu Scholz la Palatul Elysee
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit în această seară pe aeroportul Orly din Paris, fiind întâmpinat pe pistă de ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu. Și cancelarul german Olaf Scholz a sosit ceva mai devreme la Paris, ambii fiind primiți de președintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele ucrainean a venit la Paris de la Londra, unde vineri a făcut o vizită-surpriză, fiind a doua sa deplasare în străinătate de la începutul războiului din țara sa, în urmă cu aproape un an, arată news.ro.

VIDEO Ucraina introduce opriri de urgență ale electricității după un „accident tehnologic semnificativ” CITEȘTE ȘI VIDEO Ucraina introduce opriri de urgență ale electricității după un „accident tehnologic semnificativ”

"Aceasta va fi o ocazie de a reafirma sprijinul de neclintit al Franței și al Europei pentru Ucraina și de a continua coordonarea strânsă care ne permite să răspundem rapid și eficient la nevoile exprimate de Kiev", a transmis Președinția franceză într-un comunicat.

Volodimir Zelenski este așteptat joi la Bruxelles pentru o întâlnire cu liderii din Uniunea Europeană. El a confirmat abia miercuri seara că se va întâlni joi cu aceștia.

Trei partide din Bulgaria au sabotat o lege esențială pentru aderarea la zona euro CITEȘTE ȘI Trei partide din Bulgaria au sabotat o lege esențială pentru aderarea la zona euro

În decembrie, el a fost întâmpinat ca un erou în Statele Unite, care este de departe cel mai mare furnizor de arme către Kiev.

Acest mini-turneu european are loc în contextul în care se apropie un an de la invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Cina de la Paris cu Volodimir Zelensky a fost organizată în grabă, potrivit unei surse citate de Le Figaro. Cu toate acestea, călătoria în capitala franceză nu va fi prilejul unui discurs important în fața Parlamentului, așa cum a fost cazul la Washington și la Londra și cum pare să fie cazul cu eurodeputații de la Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
franta