Viena oferă ''jetoane culturale'' persoanelor care renunță la automobile

Viena oferă ''jetoane culturale'' persoanelor care renunță la automobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2020

Municipalitatea din Viena a prezentat luni o aplicație pentru dispozitive mobile ce permite rezidenților care se deplasează pe jos, cu bicicleta sau folosind transportul în comun să obțină în regim de gratuitate bilete la spectacole artistice și la muzee, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grație unui sistem de monitorizare care recunoaște modul de transport utilizat, economiile de 20 de kilograme de CO2 realizate în raport cu același traseu parcurs cu automobilul vor oferi utilizatorului dreptul la un "jeton cultural", scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Deficitul bugetar a fost anul trecut de 4,6% din PIB, peste ținta de 4,4% asumată de actualul guvern CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Deficitul bugetar a fost anul trecut de 4,6% din PIB, peste ținta de 4,4% asumată de actualul guvern

Fiecare dintre aceste jetoane va putea fi apoi schimbat cu un bilet ce oferă acces liber în una dintre cele patru tipuri de instituții asociate proiectului vienez: muzeu, sală de expoziții, sală de concerte și teatru.

Potrivit coordonatoarei proiectului, Christina Hubin, vienezii vor putea să obțină un jeton după ce merg la serviciu folosind mijloace de transport alternative timp de 15 zile, în medie.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
jetoane culturale