Viktor Orban anunță - Pune taxă suplimentară pe companiile cu profituri mari, banii se duc la armată și energie

Viktor Orban anunță - Pune taxă suplimentară pe companiile cu profituri mari, banii se duc la armată și energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicații, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei și marile lanțuri de supermarketuri să plătească la bugetul de stat o mare parte din profiturile lor ''în exces'', a anunțat premierul Viktor Orban, potrivit agențiilor Reuters și MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orban a precizat că aceste taxe speciale se vor aplica anul acesta și anul viitor. Băncile și companiile care obțin profituri suplimentare în actuala situație dificilă în contextul războiului din Ucraina și al creșterii prețurilor vor trebui să contribuie la finanțarea consolidării armatei ungare și a plafonării prețurilor la energie pentru populație, a indicat acesta, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Șeful guvernului de la Budapesta a subliniat angajamentul acestuia de a proteja ''familiile, pensionarii, locurile de muncă și reducerile de prețuri la utilități chiar și în situația de război prelungit'' în Ucraina vecină.

Războiul prelungit și politica de sancțiuni a UE, care ''nu arată nicio îmbunătățire'', vor provoca împreună ''creșteri de prețuri drastice'', a explicat Orban, subliniind în continuare că armata ungară trebuie consolidată fără întârziere.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Prin urmare, ''le cerem și ne așteptăm de la cei care fac profituri în exces în această situație de război să ajute oamenii și să contribuie la cheltuielile de apărare ale țării'', a concluzionat Viktor Orban, care marți a declarat starea de urgență din cauza conflictului armat din Ucraina.

Detaliile deciziei sale anunțate acum vor fi publicate joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
orban