Vladimir Putin a aprobat acordarea de pașapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia

Vladimir Putin a aprobat acordarea de pașapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat, prin decret, acordarea de pașapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia - Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decretul prezidențial include un regulament privind solicitarea și acordarea de documente de identitate ruse persoanelor care renunță la cetățenia ucraineană, scrie Agerpres.

VIDEO Televiziunea rusă folosește Crăciunul ca obiect de propagandă împotriva Uniunii Europene: Frigul, bezna și hamsterul din supă CITEȘTE ȘI VIDEO Televiziunea rusă folosește Crăciunul ca obiect de propagandă împotriva Uniunii Europene: Frigul, bezna și hamsterul din supă

Prevederea include minorii cu vârste sub 14 ani, care pot deveni automat cetățeni ruși, potrivit agenției oficiale ruse TASS.

Pașaportul nu va fi acordat sub nicio formă în cazul în care un rezident al uneia dintre cele patru regiuni ucrainene anexate refuză să jure loialitate statului rus.

Solicitanții trebuie să ridice personal pașaportul la nu mai târziu de 10 zile de la depunerea actelor necesare, potrivit decretului.

La sfârșitul lui septembrie, Putin a semnat anexarea celor patru regiuni ucrainene în timpul unei ceremonii la Kremlin, după o serie de simulacre de referendumuri de integrare în Federația Rusă ale căror rezultate nu au fost recunoscute nici de Kiev, nici de comunitatea internațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia