Vladimir Putin a denunțat "ambițiile imperialiste" ale NATO, care încearcă să-și afirme "hegemonia"

Vladimir Putin a denunțat "ambițiile imperialiste" ale NATO, care încearcă să-și afirme "hegemonia"
scris 30 iun 2022

Președintele rus Vladimir Putin a denunțat "ambițiile imperialiste” ale NATO, despre care a spus că încearcă să-și afirme "hegemonia” prin conflictul ucrainean

"Ucraina și binele poporului ucrainean nu este obiectivul Occidentului și al NATO, ci un mijloc de a-și apăra propriile interese”, a afirmat Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă la Așkhabad, capitala turkmenă. "Țările conducătoare ale NATO doresc (...) să-și afirme hegemonia, ambițiile lor imperiale”, a spus el, conform AFP.

„Tragedie rusească” - Cel mai mare producător de băuturi spirtoase din lume se retrage din Rusia CITEȘTE ȘI „Tragedie rusească” - Cel mai mare producător de băuturi spirtoase din lume se retrage din Rusia

Alianța Atlantică și "mai presus de toate, Statele Unite au avut nevoie de multă vreme să aibă un inamic extern în jurul căruia să-și unească aliații”, potrivit lui Vladimir Putin. "Iranul nu a fost bun pentru asta”, a spus el. "Le-am dat această șansă, șansa de a-i uni pe toți cei din jurul lor”, a spus ironic Vladimir Putin, potrivit News.ro.

În schimb, Vladimir Putin a asigurat că nu are nicio problemă cu o posibilă aderare a Finlandei și Suediei la NATO. "Nu avem probleme cu Suedia și Finlanda, așa cum avem cu Ucraina”, a declarat șeful Kremlinului înainte de a adăuga: "Dacă Finlanda și Suedia vor, lăsați-le să adere. Este treaba lor, se pot alătura oriunde doresc".

Dar "în cazul dislocării de contingente militare și de infrastructură militară acolo, vom fi obligați să răspundem simetric și să creăm aceleași amenințări la adresa teritoriilor din care emană amenințările la adresa noastră”, a avertizat Vladimir Putin.

Procesul de aderare pentru Suedia și Finlanda, care au decis să se alăture Alianței ca reacție la ofensiva rusă în Ucraina în desfășurare din 24 februarie, a fost lansat oficial miercuri, la summitul NATO de la Madrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
nato