Vladimir Putin amenință că Rusia ar putea „restricționa unele exporturi”, pentru a menține rezervele de alimente stabile

Vladimir Putin amenință că Rusia ar putea „restricționa unele exporturi”, pentru a menține rezervele de alimente stabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Vladimir Putin a avertizat că Rusia ar putea fi nevoită să restricționeze unele exporturi pentru a menține rezervele alimentare stabile în perioada de iarnă, potrivit Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, el nu a oferit detalii specifice, scrie G4Media.ro.

Croația nu va mai fi o destinație de vacanță low-cost. Cum s-au schimbat prețurile după introducerea monedei euro CITEȘTE ȘI Croația nu va mai fi o destinație de vacanță low-cost. Cum s-au schimbat prețurile după introducerea monedei euro

De asemenea, nu este clar dacă Vladimir Putin a sugerat că Rusia, care a tăiat livrările de gaze către unele dintre țările pe care le consideră „neprietenoase”, ar putea limita exporturile de produse alimentare majore, cum ar fi cerealele.

În comentariile televizate, Putin a declarat că industria agricolă a avut o contribuție semnificativă la rezistența economiei rusești.

El a adăugat:

  • „Trebuie, desigur, să permitem acestui sector să funcționeze.
  • „Să facă profit, astfel încât să poată investi în rezultatul recoltei din 2023… în procesare, în creșterea animalelor… Nu putem permite ca totul să fie scos în străinătate.
  • „În ciuda tuturor restricțiilor privind logistica, privind transportul de marfă, privind asigurările – cu toate acestea, totul va zbura afară. Deja o face.”

De asemenea, Vladimir Putin a declarat că nimeni nu poate prezice cu exactitate producția agricolă a Rusiei pentru 2023, citând vremea caldă neașteptată din Europa și înghețurile din Asia Centrală.

„De aceea, avem neapărat nevoie de rezerve stabile”, a mai spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia