Volodimir Zelenski: Statul rus și armata rusă sunt cea mai mare amenințare de pe planetă la adresa libertății, a securității umane

Volodimir Zelenski: Statul rus și armata rusă sunt cea mai mare amenințare de pe planetă la adresa libertății, a securității umane
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, într--un mesaj postat pe pagina oficială, despre decizia luată de Adunarea Generală a ONU, de a suspenda calitatea de membru al Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului, că statul rus și armata rusă sunt cea mai mare amenințare de pe planetă la adresa libertății, a securității umane, a conceptului de drepturi ale omului ca atare, iar după Bucea, acest lucru este deja evident. Liderul ucrainean spune că Ucraina are nevoie de arme pentru a câștiga pe câmpul de luptă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Cea de-a 43-a zi de război la scară largă s-a încheiat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Un război care a scos la iveală întreg adevărul despre țara noastră, despre toate celelalte țări, despre Rusia și despre lume în general. Acest război arată cât de mult nu au vrut toată lumea să observe la noi. În poporul nostru”, a transmis președintele ucrainean, arată News.ro.

 Rusia ADMITE - se confruntă cu cea mai dificilă situație din ultimele trei decenii CITEȘTE ȘI Rusia ADMITE - se confruntă cu cea mai dificilă situație din ultimele trei decenii

Președintele Ucrainei spune că ”sunt necesare mai multe sancțiun”.  ”Sunt necesare sancțiuni și mai îndrăznețe”, accentuează el.

Zelenski afirmă: ”În primul rând, Ucraina are nevoie de arme care să ne permită să câștigăm pe câmpul de luptă. Și aceasta va fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei dintre toate posibilele.

Președintele ucrainean amintește că Adunarea Generală a ONU a decis să suspende calitatea de membru al Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului.

”Sunt recunoscător statelor care au susținut această decizie. Rusia nu are nimic de-a face cu conceptul drepturilor omului de mult timp deja. Poate într-o zi asta se va schimba. Dar, până acum, statul rus și armata rusă sunt cea mai mare amenințare de pe planetă la adresa libertății, a securității umane, a conceptului de drepturi ale omului ca atare. După Bucha, acest lucru este deja evident”, afirmă el.

Potrivit lui Zelenski, prezența misiunilor diplomatice străine la Kiev este un semnal clar pentru agresor că Kievul este capitala acestei țări, ”nu orașul de provincie al Rusiei, ci capitala Ucrainei”,

”Forțele armate ale Ucrainei continuă să facă totul pentru a respinge ofensiva trupelor ruse din Donbas. Trupele ocupanților din această zonă devin din ce în ce mai active și sunt întărite din Rusia. Vedem totul. Analizăm fiecare pas al inamicului. Și vom oferi un răspuns. Unul greu”, mai spune Zelenski.

Președintele Ucrainei spune că a continuat să se adreseze parlamentelor și națiunilor din țările vecine, partenerilor Ucrainei, printr-un discurs către Republica Cipru.

”Le-am mulțumit pentru sprijinirea Ucrainei și a eforturilor europene comune de a forța Rusia să caute pacea. Am îndemnat să facem mai mult pentru a opri războiul. Am cerut Greciei să-și folosească influența ca parte a Uniunii Europene pentru a salva Mariupol. Am cerut Ciprului să ia măsuri speciale împotriva Rusiei. Cum ar fi eliminarea „pașapoartelor de aur” pentru ruși. La fel și blocarea iahturilor, blocarea altor nave rusești în apele Ciprului”, a mai declarat Zelenski, adăugând că plănuiește să se adreseze Parlamentui și poporul Finlandei, vineri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
ucraina