Zelenski cere ajutorul Portugaliei evocând Revoluția Garoafelor

Zelenski cere ajutorul Portugaliei evocând Revoluția Garoafelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului portughez pentru a solicita sprijinul acestei țări care va marca, luni, 48 de ani de la Revoluția Garoafelor, care a pus capăt mai multor decenii de dictatură fascistă și unui război colonial, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Poporul dvs, care va comemora în curând Revoluția Garoafelor, care v-a eliberat de dictatură, știe foarte bine ce simțim. (...) Știți ce aduc Ucrainei moartea și dictatura", a declarat el în cadrul unui discurs prin videoconferință, arată Agerpres.

Ca și la precedentele sale intervenții similare în fața parlamentelor occidentale, printre care Parlamentul European și Adunarea Generală a ONU, Zelenski a apărut îmbrăcat în haine militare, așezat în fața drapelului țării sale, vorbind în ucraineană cu traducere simultană.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

"Nu ne batem numai pentru independența noastră, ci pentru supraviețuirea noastră", a pledat el, înainte de a cere trimiterea de "armament greu" sau susținerea Lisabonei pentru un nou val de sancțiuni împotriva Moscovei în urma invadării Ucrainei de către armata rusă.

Atunci când Volodimir Zelenski a cerut și susținerea Portugaliei pentru o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, președintele Parlamentului portughez, Augusto Santos Silva, a subliniat în intervenția sa că țara sa "se luptă în continuare pentru menținerea unității, esențiale pentru eficiența deciziilor" UE sau NATO.

Revoluția Garoafelor (în portugheză Revolução dos Cravos) a fost o lovitură de stat militară de stânga, începută la 25 aprilie 1974, la Lisabona, prin care s-a schimbat regimul portughez dintr-o dictatură autoritară într-o democrație.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina