Zelenski spune că a avut o discuție "sinceră" cu Viktor Orban

Zelenski spune că a avut o discuție "sinceră" cu Viktor Orban
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a avut o conversație "sinceră" cu premierul ungar Viktor Orban la învestirea președintelui argentinian Javier Milei, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"A fost o discuție cât se poate de sinceră - și, evident, a fost vorba despre subiectele noastre europene", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn postat pe canalul Telegram, scrie News.ro.

„Beți vin, nu etichete”, mișcarea demarată de un tânăr italian. ”Suntem atât de dependenți de reglementările artificiale, încât acestea ni se par aproape normale” CITEȘTE ȘI „Beți vin, nu etichete”, mișcarea demarată de un tânăr italian. ”Suntem atât de dependenți de reglementările artificiale, încât acestea ni se par aproape normale”

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Orban amenință să blocheze mai mult sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru Kiev, se opune intrării Ucrainei în blocul comunitar și Casa Albă și-a intensificat presiunile pentru acordarea de ajutor Kievului, după ce republicanii au blocat o lege de cheltuieli de urgență pentru finanțarea războiului.

Șeful de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a confirmat întâlnirea într-un e-mail care nu a precizat dacă liderul ungar va continua să se opună intrării Ucrainei în Uniunea Europeană.

"În ceea ce privește aderarea Ucrainei la UE, Viktor Orban a semnalat că statele membre ale Uniunii Europene discută în permanență această problemă", a menționat Havasi în e-mail.

O înregistrare video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian i-a arătat pe Zelenski și Orban conversând timp de aproximativ 20 de secunde în timp ce erau alături de alți invitați în parlamentul argentinian.

Summitul UE din 14-15 decembrie ar urma să decidă dacă încep sau nu negocierile de aderare cu Ucraina.

Orban a declarat în mod repetat că se opune începerii discuțiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie luată în unanimitate.

Orban a amenințat, de asemenea, că va bloca demersurile de a i se acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro (53,80 miliarde de dolari) până în 2027, deși un oficial de rang înalt a declarat vineri că UE va găsi modalități de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria va vrea să blocheze acest demers.

Regimul alimentar, impact major asupra riscului de Alzheimer, sugerează un studiu Harvard CITEȘTE ȘI Regimul alimentar, impact major asupra riscului de Alzheimer, sugerează un studiu Harvard

Zelenski a declarat anterior că a vorbit la telefon cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-și coordona pozițiile.

"Contăm pe o decizie pozitivă în ceea ce privește alocarea a 50 de miliarde de euro și începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE", a precizat el într-o postare pe Telegram.

"Europa trebuie să își apere cu hotărâre valorile și unitatea. Știu că ne putem baza pe sprijinul doamnei președinte în această chestiune", a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
volodimir zelenski