ANUNȚ OFICIAL Putin risipește "orice îndoieli" dacă va candida din nou la președinție în 2024

ANUNȚ OFICIAL Putin risipește "orice îndoieli" dacă va candida din nou la președinție în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024, ceea ce ar însemna să se mențină la putere cel puțin până în 2030, relatează Reuters, citând agențiile de presă ruse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

După ce a acordat soldaților care au luptat în Ucraina cea mai înaltă distincție militară a Rusiei, Steaua de aur de erou al Rusiei, Putin a fost întrebat de un locotenent-colonel dacă va candida din nou, potrivit agențiilor de presă rusești. Liderul de la Kremlin a confirmat, spunând că da.

Investiții în industria cinematografică de peste 200 de milioane de euro în România, anul viitor. Numărul total estimat de beneficiari ai schemei este de 150 de producători CITEȘTE ȘI Investiții în industria cinematografică de peste 200 de milioane de euro în România, anul viitor. Numărul total estimat de beneficiari ai schemei este de 150 de producători

Până acum, se bănuia că Vladimir Putin va candida din nou, iar informația fusese deja transmisă pe surse, dar este pentru prima dată când confirmarea vine direct de la Vladimir Putin, scrie News.ro.

Parlamentul Rusiei a stabilit prin lege săptămâna aceasta data alegerilor prezidențiale pentru 17 martie 2024, ceea ce practic dă startul unei campanii electorale în care Putin nu va avea cu adevărat rivali.

Vladimir Putin, care a primit președinția de la Boris Elțîn în ultima zi a anului 1999, a fost deja președinte mai mult timp decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Pentru Putin, alegerile sunt o formalitate: cu sprijinul statului, al presei de stat și aproape fără disensiuni publice generale, este sigur că va câștiga un nou mandat de șase ani.

Putin a împlinit 71 de ani la 7 octombrie.

Politicienii din opoziție au prezentat alegerile drept un fals paravan al unei democrații, care maschează de fapt dictatura coruptă a lui Putin în Rusia. Susținătorii lui Putin resping această analiză, arătând că sondajele independente arată că acesta se bucură de cote de aprobare de peste 80%. Ei spun că Putin a restabilit ordinea și o parte din influența pe care Rusia a pierdut-o în timpul haosului provocat de colapsul sovietic.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
riusia