VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România

VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România
scris 6 nov 2019

General Dynamics European Land Systems (GDELS) a început producția de transportoare Piranha 5 la fabrica partenerului său strategic, Uzina Mecanică București (UMB). 

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Ca parte a planului Armatei României de a-și moderniza flota de vehicule blindate 8x8, GDELS a semnat un contract cu Armata Română pentru a livra până la 227 de vehicule blindate Piranha 5 în șase configurații diferite. Vehiculele Piranha 5 vor fi produse în România, în cadrul unui proiect de cooperare strategică și transfer de tehnologie între GDELS - Mowag și compania română UMB.

Polonezii pot călători în SUA fără vize începând din 11 noiembrie CITEȘTE ȘI Polonezii pot călători în SUA fără vize începând din 11 noiembrie

În octombrie 2017, Guvernul României și General Dynamics au agreat înființarea unei companii mixte care va fabrica vehicule blindate Piranha 5 pentru Ministerul Apărării Naționale, cu ajutorul unor muncitori români care vor urma cursuri de perfecționare la sediul companiei americane, în baza unui document semnat astăzi de cele două părți.

VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România

Uzina Mecanică București (S.UMB S.A.) este o fabrică de armament din România, situată in București, sector 3, care funcționează ca filală a Companiei Naționale Romarm.

Societatea are ca profil cercetarea, proiectarea, producerea, repararea și modernizarea de vehicule blindate. S. UMB S.A. este cunoscută mai ales ca producător de tancuri, cel mai nou tanc al Armatei Române, TR-85M1, fiind realizat  aici. In perioada 1979-2009, la Uzina Mecanică București au fost produse 1193 de tancuri și derivate pe șasiu de tanc, iar din 2019 UMB produce transportorul blindat Piranha 5.

VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România

General Dynamics European Land Systems, cu sediul la Madrid, Spania, este o unitate de business a General Dynamics SUA și își desfășoară activitatea prin șase site-uri de operare europene situate în Austria, Cehia, Germania, Spania și Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
general dynamics european land systems
uzina mecanică bucurești
piranha 5