Videoconferința Profit.ro Branduri românești - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Cel mai mare avantaj al nostru este că suntem un grup foarte mare. Reușim să cumpărăm materiale de construcții aproape la prețuri de producător

Videoconferința Profit.ro Branduri românești - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Cel mai mare avantaj al nostru este că suntem un grup foarte mare. Reușim să cumpărăm materiale de construcții aproape la prețuri de producător
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Una dintre cele mai mari provocări pentru dezvoltatorii imobiliari în momentul de față o reprezintă creșterea prețurilor la materialele de construcții și întârzierile apărute la livrările acestora, a spus Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group, la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania post criză. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evenimentul a fost organizat împreună cu Lensa și Nordis Group, fiind transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

„Cred că cel mai mare avantaj al nostru aici este că suntem un grup foarte mare și atunci, când negociem materialele de construcții, reușim să cumpărăm aproape la prețuri de producător si asta ne ajută”, precizează acesta.

Nordis Group este un grup de companii fondat, în 2008, în România, cu capital 100% românesc și specializat în dezvoltarea ansamblurilor hotelier și rezidențiale premium. 

„Este foarte interesant să văd cât mai multe firme cu acționariat 100% românesc, cum este și Nordis, care se dezvoltă și aduc concepte noi, care nu au funcționat până acum în România. Practic Nordis a adus un concept care funcționa foarte bine în Dubai, Spania, America, și în momentul acela noi am trecut de la un dezvoltator rezidențial la un dezvoltator care construiește concepte și proiecte foarte mari. 

Iar tot ce înseamnă cifra noastră de afaceri, numărul de unități livrate, construite, numărul de clienți, totul a sărit în aer atunci și am avut o creștere incredibilă”, mai spune Alexandru Mihai. 

VIDEO Dezbaterile PROFIT NEWS TV -„Maratonul imobiliar“: Războiul din Ucraina afectează direct piața imobiliară și de construcții din România, însă marile investiții continuă. Proiecte de sute milioane euro. PNRR - o glumă proastă! CITEȘTE ȘI VIDEO Dezbaterile PROFIT NEWS TV -„Maratonul imobiliar“: Războiul din Ucraina afectează direct piața imobiliară și de construcții din România, însă marile investiții continuă. Proiecte de sute milioane euro. PNRR - o glumă proastă!

În prezent, Nordis Group are 4 șantiere în lucru pentru ansamblurile hoteliere și rezidențiale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov, precum și pentru imobilul rezidențial Nordis View din București.

„Noi vedem o creștere pe tot turismul național foarte mult, pentru că în perioada aceea de Covid multe persoane și-au dat seama că își doresc să meargă la hoteluri de cinci stele, mult mai aproape de casă. Modelul nostru business este unic pe piața din România și avem un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară și care a prins extrem de bine în ultimii ani”, afirmă acesta.

În ceea ce privește problemele generate de lipsa forței de muncă pe plan local, Alexandru Mihai susține că, în cadrul grupului, le-a fost relativ ușor să adreseze această provocare, cel puțin pe segmentul hotelier.

„Nordis Hotels în momentul de față este structurat de sus în jos. Am luat tot ce înseamnă top management de hotel. Iar în momentul în care vom lansa hotelul, cu 2-3 luni înainte vom angaja tot ce înseamnă partea de execuție, unde vor fi peste 300 de oameni la hotelul din Mamaia. Partea asta este deja în proporție de peste 80% rezolvată. Pentru partea de execuție ne așteptăm ca peste 60-70% din angajați să fie aduși din alte țări”, adaugă acesta. 

Cel mai important obiectiv pentru Nordis Group în momentul de față este începerea livrărilor din prima etapă a proiectului Nordis Mamaia. 

„Anul acesta vom livra până la 1.000 de unități. Livrările încep de la jumătatea lunii iulie și ne pregătim și lucrăm foarte mult ca până la finalul anului să ne apropiem cât mai mult de cifra aceasta”, mai spune Alexandru Mihai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis group
nordis mamaia
branduri romanesti
preturi materiale constructii