Dezbaterile PROFIT NEWS TV: Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor: Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare în sectorul rezidențial, dar pe termen mediu și lung, cererea pentru proiecte bazate pe principii solide va redeveni puternică

Dezbaterile PROFIT NEWS TV: Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor: Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare în sectorul rezidențial, dar pe termen mediu și lung, cererea pentru proiecte bazate pe principii solide va redeveni puternică
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 6 apr 2022

Războiul din Ucraina afectează, acum, piața rezidențială prin continuarea creșterii prețurilor materialelor de construcții și a provocărilor legate de achiziționarea acestora. Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare însă pe termen lung este un potențial foarte mare pentru dezvoltarea proiectelor rezidențiale bazate pe principii solide, așa cum este segmentul reprezentat de casele verzi, eficiente energetic și cu spații exterioare generoase. Cel puțin în București și în localitățile din jurul capitalei, unde densitatea populației este cea mai ridicată din Europa de Est, este nevoie de proiecte care să răspundă tuturor acestor cerințe, apreciază Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner al dezvoltatorului Alesonor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„De la începutul invaziei din Ucraina am remarcat o scădere a cererii, pentru că toată lumea a intrat în expectativă. În același timp, chiar și cu instabilitatea pieței din acest moment, proiectul Amber Forest, prima suburbie cu locuințe verzi, eficiente energetic, fiind dezvoltat pe parcursul a 7 ani, nu va fi afectat la nivel global, iar business planul nostru ne va permite să ajustăm strategia în funcție de schimbările pieței. Bucureștiul este un oraș dens, cel mai dens din Europa de Est, cu 9.000 de locuitori / km pătrat, așa că există această cerere pentru case cu spații exterioare verzi. Există și cerere pentru un plus de ansambluri rezidențiale, astfel că cererea pe segmentul rezidențial va fi puternică”, a arătat Anastasopoulos la Dezbaterile PROFIT NEWS TV "Maratonul imobiliar".

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul One United Properties, Grupul Iulius, Nordis Group și Alesonor

VIDEO poate fi văzut AICI și AICI

Achizițiile imobiliare în interes personal și pentru familia cumpărătorului, nu neapărat ca investiție, sunt încurajate și prin ipotecile aflate în România la un nivel de aproximativ 9%, un nivel la jumătate față de cele din restul Europei. Astfel că, în cazul, suburbiei complete Amber Forest, ale cărei lucrări de construcție au fost demarate la începutul acestui an și care va cuprinde peste 500 vile verzi și 200 apartamente verzi, cele mai multe locuințe au fost vândute către beneficiari finali, care au văzut beneficiile pentru un stil de viață echilibrat, dar și creșterea valorii investiției pe termen lung, a exemplificat fondatorul Alesonor.

Deși pandemia COVID-19 a impactat negativ activități din întreaga economie, au fost și efecte pozitive, unul dintre acestea fiind accelerarea interesului pentru case verzi, cu spații exterioare generoase.

Criza sanitară s-a suprapus cu una economică, în care prețurile materialelor de construcții și energiei au explodat, iar disponibilitatea produselor s-a redus drastic, iar toate acestea au fost amplificate de invazia Rusiei în Ucraina.

„Consecința imediată este creșterea costurilor la multe dintre materiile prime și la materialele de construcții. În ultimii 2 ani, prețurile locuințelor au crescut pe fondul crizei sanitare, dar și pe cel al celei energetice, iar noi ca și dezvoltatori am asimilat aceste creșteri ale prețurilor materialelor și cu forța de muncă pentru locuințele deja vândute. Am demarat deja discuțiile cu toți clienții existenți și cu cei potențiali pentru a le expune situația existentă a pieței și împreună să cooperăm pentru asimilarea acestor creșteri. Ne bucurăm că cei cu care am discutat deja înțeleg situația și colaborează cu noi”, a completat Anastasopoulos.

Cu toate acestea, oamenii vin în continuare la vizionări, ceea ce poate însemna că se așteaptă la un război pe termen lung sau că doar își fac planuri pe termen lung, investiția într-o locuință fiind o investiție pe termen lung pentru familie.

Dezbaterile PROFIT NEWS TV: Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor: Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare în sectorul rezidențial, dar pe termen mediu și lung, cererea pentru proiecte bazate pe principii solide va redeveni puternică

Alesonor, prezent pe piață de aproape 20 de ani, este dezvoltatorul proiectului Amber Gardens, singurul ansamblu rezidențial din România cu locuințe verzi de lux și cu primele case eficiente energetic certificate Green Homes.

La începutul acestui an, compania a demarat construcțiile primei suburbii complete din România- Amber Forest.

Alesonor investește în proiecte imobiliare, incluzând proiecte comerciale și industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidențiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Lista proiectelor rezidențiale finalizate cuprinde: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence și Amber Gardens, toate în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
alesonor case cerere