Vinul de azi: Almaviva 2017 - 100 puncte James Suckling

Vinul de azi: Almaviva 2017 - 100 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 iun 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Almaviva, Opus One-ul chilian, un vin în care două țări dau tot ce au mai bun! Almaviva s-a născut în 1997, când două podgorii de renume, una din Franța-Baron Philippe de Rothschild și cealaltă din Chile-Viña Concha y Toro, au hotărât să-și unească forțele pentru a produce cel mai bun vin chilian cu putință. Numele de Almaviva simbolizează uniunea celor două culturi, el fiind împrumutat de la Contele de Almaviva, personajul lui Beaumarchais devenit erou principal al operei ”Nunta lui Figaro”, creație a genialului Mozart.
 

Etichetăâa este, și ea, un tribut adus celor două culturi, numele în scriitura lui Beaumarchais fiind alăturat celor trei reproduceri stilizate care reprezintă viziunea despre pământ și cosmos a indienilor Mapuche, locuitorii străvechi ai pământului chilian.
 
Nu în cele din urmă, Almaviva este prima podgorie chiliană creată sub conceptul de ”Chateau”, introdus în Franța în secolul al XIX-lea pentru a onora măiestria producătorilor din Bordeaux. O îndreptățesc la acest titlu un terroir excepțional, o cramă și o echipă tehnică unice dedicate producerii unui vin de o calitate remarcabilă care aduce încantare iubitorilor vinului din lumea întreagă. Un vin intens, la fel ca apariția sa coloristică, una de un roșu rubiniu 100%. Nasul îți dezvăluie note de căpșună și mure, iar vanilia, cafeaua și condimentele vin și ele să îmbogățească experiența degustării acestui vin. Este un vin complex, elegant, cu mineralitate atent construită, obținut din Cabernet Sauvignon, Carmenère, Cabernet Franc, Petit Verdot și Merlot.

Este recomandat a se degusta alături de carne de miel, vânat, vițel cu sos de piper, ton cu pireu de mazăre verde și sos de capere, ciuperci sălbatice la grătar. 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin