Vinul de azi: Dominus by Christian Moueix - 100 de puncte Robert Parker

Vinul de azi: Dominus by Christian Moueix - 100 de puncte Robert Parker
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 oct 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dominus Estate este proprietatea californiană a renumitului producător bordelez Christian Moueix, binecunoscut datorită celebrelor sale vinuri din Pomerol: Château Pétrus, Château Trotanoy, Château La Fleur-Pétrus, Hosanna și din Saint Emilion: Château Belair-Monange.

El s-a îndrăgostit de California în 1968, pe când își continua studiile de oenologie la UC Davis. A revenit în 1982, când a fondat Dominus Estate, împreună cu alți doi parteneri. În 1995 devenea unic proprietar al domeniului care dă unele dintre cele mai apreciate vinuri americane. Timp de 38 de ani, până în 2008, Moueix a continuat să conducă vestitul Château Petrus. Tot în 2008, a cumpărat o altă proprietate californiană, Ulysses. Din 1991, după retragerea tatălui sau, Jean-Pierre Moueix, el este director general al Établissements Jean-Pierre Moueix, fiind secondat de fiul sau, Edouard.

Viile de la Dominus Estate se întind la poalele dealurilor Mayacamas. Ele au fost plantate în 1838 și sunt legate de începuturile viticulturii din Napa Valley, pe când purtau numele nu mai puțin cunoscut de Naponook. Cunoscut pentru complexitatea și echilibrul sau, Dominus demonstrează potențialul unui vin produs dintr-un terroir excepțional. Structurat, impecabil și perfect integrat, Dominus este un vin elegant care devine mai bun pe măsură ce îmbătrânește.

Gustul este dens, cu corp plin, incredibil de bogat, dar mătăsos și elegant; tanini dulci și arome de lemn de cedru, ierburi și o abundență de coacăze și fructe negre. Recomandări gastronomice: preparate sățioase din carne, brânzeturi măturate, tocănițe și fripturi de porc, salată asiatică cu pui.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin