Vinul de azi: Guidalberto Toscana 2018 - 92 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling

Vinul de azi: Guidalberto Toscana 2018 - 92 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mai 2022

A fost numit “fratele mai mic” al celui mai faimos vin al Italiei, Sassicaia – primul “Super Toscan”, vinul ce a schimbat percepții și a marcat începutul “revolutiei” industriei viticole din Peninsulă, însă, cu timpul, Guidalberto a demonstrat că este el însuși o creație extrem de valoroasă, un vin “eveniment”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Guidalberto a apărut la 33 de ani după primul Sassicaia, în 2000, că o dedicație făcută de familia Incisa della Rocchetta în onoarea străbunicului Guidalberto della Gherardesca, “pionier” al viticulturii moderne, cel care a pus bazele domeniului Tenuta San Guido. De-a lungul timpului, Guidalberto a avut o compoziție diferită a soiurilor, însă recolta 2018 a fost realizată prin asamblarea a 60% Cabernet Sauvignon cu 40% Merlot.

Vinul a fost măturat timp de 15 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american, și alte trei luni în sticlă, înainte de a fi lansat pe piață. A rezultat un vin cu un echilibru perfect între aromele puternice de fructe negre, vanilie și condimente conferite de Merlot, cu structură foarte clar desenată și cu seriozitatea Cabernetului Sauvignon.

Gustul este catifelat, cu taninuri domoale și cărnoase și cu un postgust lung, cu o aciditate suculentă. Poate unul dintre vinurile “Super Toscane” cu cel mai bun raport preț-calitate, Guidalberto Toscana IGT 2018 a fost construit în așa fel să poată oferi plăcere atât în momentul achiziționării, cât și după o perioadă de 10-15 ani de maturare în sticlă. Se recomandă decantarea înainte de a fi consumat. 

Vinul are 92 puncte James Suckling și 92 puncte Robert Parker.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin