Vinul de azi: Prince Matei 2013 - cel mai cunoscut Merlot românesc

Vinul de azi: Prince Matei 2013 - cel mai cunoscut Merlot românesc
scris 24 ian 2020

Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima data a limbii române în viață oficială, civilă și religioasă.

 
Ediția 2013 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl degustați alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă. 

Vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani), în condiții de pivniță, astfel capatând o textură catifelată.

Începand cu 2019, compania care deține Viticola Sarica Niculițel a achiziționat Crama Villa Zorilor din Zorești de la Vinarte și a creat o nouă companie, Domeniile Prince Matei.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin