Vinul de azi: Tedeschi Marne 180 Amarone della Valpolicella 2018

Vinul de azi: Tedeschi Marne 180 Amarone della Valpolicella 2018
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 iul 2022

Tedeschi este un producător cu o istorie de aproximativ patru secole. Blend-ul Valpolicella este bazat pe trei soiuri indigene de struguri roșii din Nord-Estul Italiei: Molinara, responsabil pentru plusul de taninuri și aciditatea proaspătă, Rondinella, care conferă culoare și corpolentă vinului, dar și note vegetale, accentuând astfel condimentarea delicată a strugurilor Corvina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Învechit trei ani în butoaie de stejar slavon, Tedeschi Marne 180 Amarone della Valpolicella 2018 are o culoare roșu rubiniu intens, este limpede și transparent. Buchetul dezvăluie note de vanilie, coacăze, afine, cireșe. Palatul este mătăsos, prezentând un echilibru bun între aromele de stafide și cele ușor amărui. Postgustul este prelung și persistent.

Recomandăm a fi servit la 16-18° C, alături de preparate precum patissada de caval (preparat specific veronez), terrina de somon, cotlete de căprioară, risotto cu sfeclă roșie sau dovlecei umpluți cu carne de miel.  

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin