Pornind de la nevoia turiștilor de a avea servicii cât mai calitative, Steliana Petriș și Dan Ghiță au creat un proiect turistic cu cinci spații de cazare de tip tiny house în comuna Vadu Crișului, din județul Bihor. Proiectul a fost inaugurat în 2022.
„Locația noastră e în Munții Pădurea Craiului, una dintre cele 10 eco-destinații din România, care de fapt ne arată unicitatea locului și faptul că avem foarte multe resurse atât umane, cât și naturale pentru a pune resortul în evidență. E o zonă sălbatică, învecinată cu Munții Apuseni și se află undeva la 700-750 metri altitudine.
Noi aveam 2 businessuri conexe, dintre care unul se ocupa cu aceste construcții de case mobile, iar celălalt cu cicloturism, adică aduceam destul de mulți turiști străini în România să vadă țara pe bicicletă, mai ales Munții Apuseni să fie văzuți din toate punctele de vedere într-un mod sustenabil, iar locațiile de multe ori lipseau mai ales ca și nivel al serviciilor.
Aveam probleme de consecvență cu furnizorii noștri așa că ne-am decis să construim un resort în care să putem să oferim noi aceste servicii și, în același timp, să creăm ceva unic”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Dan Ghiță, co-fondator Coniferis Retreat.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Proiectul se adresează în special persoanelor cu vârste cuprinse de până la 45-50 de ani, care vor să facă un turism mai sustenabil și să se bucure de liniște.
„În plus, lumea după pandemie caută destul de mult locații individuale, nu mai caută așa de mult pensiuni și hoteluri. La noi, fiecare căsuță este așezată pe cel puțin 400-500 metri pătrați privați mascați de pomi, brazi, iar asta atrage o nișă mai tânără.
Și, având în vedere că noi avem case individuale și momentan nu avem o zonă comună destul de mare, noi ne axăm preponderent pe turismul de leisure. Asta e și datorita tipului de căsuțe și modului de a trăi mai minimalist. Căsuțele de tip tiny house e un concept destul de nou la noi în România”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Managing Partner HR Umbrella: Ce-l doare cel mai tare pe angajatorul român este timpul. Problemele la angajarea străinilorCăsuțele au unul sau două dormitoare, bucătărie, living și terasa și pot găzdui până la maximum 4 persoane fiecare.
„Cred că cea mai mare provocare e să ne menținem rata de ocupare ridicată și în afara sezonului. Aici trebuie să fii inventiv. O altă provocare desetul de mare este să facem mentenanță și îmbunătățiri ale resortului în timpul sezonului”, afirmă Dan Ghiță.
„Businessul e foarte scalabil. Un avantaj foarte mare este că momentan nu avem o unitate centralizată de mâncare sau că check-in-ul sau check-out-ul se face individual, adică au un cod de acces, toate instrucțiunile și nu avem nevoie neapărat de un staff foarte mare. Ăsta e un avantaj și pentru noi, dar și pentru turiști pentru că nu trebuie tot timpul să fie în contact cu noi. Avem planuri de scalare pe viitor, momentan însă ne concentram să perfecționăm modelul de business și să ajungem la servicii cât mai bune”, precizează acesta.