VIDEO PROFIT LIVE Ionuț Nicolescu, Grand Development: Brașovul are șanse foarte mari ca în următorii 5-10 ani să devină cea mai importantă stațiune turistică de la est de Viena

VIDEO PROFIT LIVE Ionuț Nicolescu, Grand Development: Brașovul are șanse foarte mari ca în următorii 5-10 ani să devină cea mai importantă stațiune turistică de la est de Viena
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2023

Brașovul a atras în ultimii ani tot mai multe investiții, devenind a doua cea mai mare piață rezidențială regională din România, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ionuț Nicolescu, fondator al companiei de dezvoltări imobiliare Grand Development. Totodată, Brașovul este piața și care oferă cel mai mare randament investițional din țară.

Compania Grand Development a fost fondată și este condusă de Ionuț Nicolescu, după ce a realizat exit-ul din compania de consultanță imobiliară SVN Romania și holdingul imobiliar Meta Estate Trust, companii unde a fost unul dintre co-fondatori.

Recent, Grand Development a investit peste 12 milioane de euro în Montebello Transylvania Resort, un proiect imobiliar amplasat lângă Brașov ce va fi va fi format din 47 de vile tip chalet scandinav.

Urmărește-ne și pe Google News

„Am încercat să facem un produs investițional și de vacanță care să ofere un randament investitorilor mult mai bun față de ce există în piață la momentul actual. Brașovul are o perioadă ridicată, 12 luni pe an, de închiriere față de alte localități sau zone precum litoralul, unde cu greu reușim să atingem 3-4 luni pe an. Brașovul poate să ofere randamente de peste 10% randamente, datorită celor 365 de zile pe an în poate să fie exploatată proprietatea.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În plus, în ultimii 5 ani Brașovul a dezvoltat în jur de 2.000-2.500 de unități pentru închiriat comparativ cu Năvodari care în ultimii 5 ani a livrat 9.000 de unități. Așa că am identificat un potențial foarte mare pentru zona Brașov. Aeroportul va aduce foarte mult trafic, nu acum, nu are startul cel mai bun și nici nu avea cum să-l aibă. Noi credem că maturitatea va avea loc undeva în jur de 2025-2026 și vom vedea foarte mulți turiști ajungând la Brașov prin acest aeroport”, mai spune acesta, adăugând că Brașovul are un potențial foarte mare nu doar rezidențial, ci și macroeconomic.

VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Mutu, co-fondator inSHAPE: Avem o rundă deschisă în valoare de 525.000 de euro. După Europa, vrem să ne extindem în SUA și Asia CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Mutu, co-fondator inSHAPE: Avem o rundă deschisă în valoare de 525.000 de euro. După Europa, vrem să ne extindem în SUA și Asia

Sunt anunțate foarte multe investiții în Brașov în următoarea perioadă, de peste 170 de milioane de euro.

„Vedem în Brașov investiții foarte mari ale unor companii logistice, vedem anunțate inclusiv investiții hoteliere cu branduri foarte mari internaționale și probabil o să vedem spre sfârșitul anului și niște anunțuri pentru Poiana Brașov de hoteluri internaționale care vor atrage foarte mulți turiști în zonă.

În ceea ce privește turismul din Brașov, cred că o să avem niște rezultate spectaculoase în următorii 5-10 ani. Toate datele arată că Brașovul are șanse foarte mari ca în următorii 5-10 ani să devină cea mai importantă stațiune turistică de la est de Viena”, precizează Ionuț Nicolescu.

Deși sunt anunțate multe proiecte rezidențiale pentru Brașov, cererea de noi locuințe se menține scăzută.

„Sunt mai multe motive și factori. Consider că trebuie să intervină și dezvoltatorii în a creiona și a gestiona puțin mai bine dezvoltarea proiectelor. Trebuie să gândim puțin mai bine proiectele, piața s-a maturizat și clientul în România a achiziționat suficiente proprietăți. Este un moment bun pentru piață să se creioneze cu totul și cu totul altceva ca să putem să ajungem și noi la o piață matură și să avem alt tip de proiect pus pe piață”, afirmă fondatorul Grand Development.

Compania este în discuții pentru achiziția a două noi terenuri în Brașov.

„Rămâne de văzut ce vom reuși să achiziționăm din cele 2 terenuri la care ne uităm”, subliniază Ionuț Nicolescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
grand development
ionuț nicolescu
montebello transylvania resort