Intro Design, magazin online și showroom cu mobilier și decorațiuni de design contemporan pentru casă sau spații publice, a fost fondat în urmă cu mai bine de două decenii, plecând de la o nevoie personală, aceea de a găsi obiecte de design contemporan, care însă, la vremea respectivă, erau destul de dificil de obținut.
„Era un moment pe piața din România când era foarte greu să găsești asemenea obiecte și pur si simplu am început să contactăm furnizorii pe care noi îi urmăream și îi admiram și așa a început businessul Intro. Ușor-ușor am ajuns să construim o colaborare cu ei și să prezentăm aceste produse minunate pe piața din locală”, spune, la Profit.ro TV, Mihai Gurei, fondator Intro Design.
Portofoliul companiei cuprinde mobilier divers pentru întreaga casă, de la canapele și fotolii până la mese, scaune, paturi, măsuțe, rafturi cât și o mulțime de decorațiuni inedite.
„Una dintre cele mai mari capcane în care pot cădea antreprenorii care vor o afacere în industria de lux este să creadă că investiția va fi recuperată relativ repede ca și în alte industrii. De fapt, durează foarte mult timp să recuperezi investiția într-un astfel de domeniu, mai ales că industria de lux în România este în dezvoltare, iar gradul de absorbție e relativ modest”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Stejara Pircan, Senior Vicepreședinte eMAG, anunță de Black Friday: Ne-am pus un target de 800 milioane lei vânzări pentru ziua de astăzi. Oamenii sunt pregătiți. Promoție specialăIntro Design are creații semnate de către Charles și Ray Eames, George Nelson, Verner Panton sau Eero Aarnio, dar și de staruri ale momentului precum Ronan și Erwan Bouroullec, Jasper Morrison, Mathew Hilton, Konstantin Grcic, Autoban sau Donna Wilson.
„Avem acum un business mult mai consolidat din punct de vedere al funcționării sale, al procedurilor interne, al relației cu furnizorii și clienții noștri, însă nu vorbim de o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri.
Într-un astfel de domeniu cifra de afaceri evoluează lent, important însă este să nu-ți pierzi focusul, direcția de pe busolă pentru că tentația e să încerci să diversifici businessul pe segmente care au cerere mai mare”, precizează Mihai Gurei, care consideră că cea mai mare provocare pentru antreprenorii care vor o afacere într-un astfel de domeniu este mindset-ul.
„Un al doilea lucru de care trebuie să ții cont este raportarea între investiția inițială și felul în care aceasta va fi recuperată în timp și coeficientul în cifra de afaceri. Sunt niște lucruri care trebuie urmărite cu foarte mare atenție și e foarte important să începi precaut, să-ți alegi cu foarte mare grijă nișa pe care vrei să activezi, să înțelegi cum funcționează piața pe care sunt competitorii tăi și să-ți găsești o poziție cât mai stabilă pe această piață”, explică acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Luminița Soitu, ARB: Un nou serviciu de plăți naționale, instante. Ne dorim ca RoPay să fie un brand de țarăIntro Design deține un showroom în Piața Dorobanți din București, dar și un magazin online.
„Este foarte important pentru un business să aibă vizibilitate pe toate canalele unde sunt clienții săi. Pentru noi, acest pas de a crea vizibilitatea în online a rezolvat o componentă importantă din procesul de customer acquisition. Adică, în momentul în care noi intrăm într-o primă interacțiune directă cu clientul nostru, el deja este pregătit, a parcurs niște etape și mergem mai mult spre niște discuții finale vis-a-vis de opțiuni de finisaje, termene de livrare, modalitatea de plată.
Prin urmare, o mare parte din clienții noștri descoperă ce au nevoie online și finalizează tranzacția fie în online, fie în showroom. Sunt foarte multe beneficii pe magazinul online, mai ales când vine vorba despre vizibilitatea brandului în afara Bucureștiului. Deci utilizarea acestor canale e esențială pentru noi de a crește businessul în provincie”, mai spune Mihai Gurei.
Intro Design a finalizat 2023 cu o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei, în scădere cu 30% față de anul precedent, potrivit Termene.ro. Compania are în medie 7 angajați.
„Focusul nostru e pe o vizibilitate cât mai bună a portofoliului de produse și pe a asigura livrarea în orice colț al țării. Am cochetat și cu ideea de a face distribuție și către alte țări, dar ne interesează mult mai mult să ne asigurăm că procesul de vânzare e cât mai fluent, mai ales că vorbim de obiecte din segmentul premium. Clientul e mult mai bine informat acum”, precizează acesta.