PROFIT NEWS TV Dragoș Anastasiu: Nu poți să faci turism performant cu 30% grad de ocupare. Suntem extrem de dependenți de week-enduri, de minivacanțe, vacanța copilului și vreme. Avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie

PROFIT NEWS TV Dragoș Anastasiu: Nu poți să faci turism performant cu 30% grad de ocupare. Suntem extrem de dependenți de week-enduri, de minivacanțe, vacanța copilului și vreme. Avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Antreprenorul Dragoș Anastasiu, Președintele Grupului Eurolines România și fondator al Rethink România a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit New TV, că nu poți să faci turism performant cu 30% grad de ocupare, la nivel național, pentru că nu poți să ții oamenii la muncă și să faci servicii de performanță. Miza noastră este să creștem gradul de ocupare, a arătat el, precizând că suntem extrem de dependeți de week-enduri, de minivacanțe, vacanța copilului și vreme. În plus, avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie, și sunt verzi, la 70 de ani, a mai spus Anastasiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Suntem axați 90% pe turiștii români, dacă vrem să facem un turism care să ne ajute pe noi ca țară, să mergem și la cei care planifică din timp, stau 7 zile și nu se uită pe cer să vadă cum e vremea. Suntem extrem de dependeți de week-enduri, minivacanțe, vacanța copilului și vreme”, a spus Dragoș Anastasiu.

DOCUMENT Sezonul estival 2022: Plajele nou create vor putea fi preluate direct de firmele care au închiriat plaje învecinate. Tarifele stabilite și noile plaje ce pot fi închiriate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Sezonul estival 2022: Plajele nou create vor putea fi preluate direct de firmele care au închiriat plaje învecinate. Tarifele stabilite și noile plaje ce pot fi închiriate

El a precizat că premisele sunt bune, pentru 1 mai, pentru că în mod normal, lumea vrea să meargă în vacanță și s-a plictisit să stea în casă. Dragoș Anastasiu a mai spus că se poate să faci turism pe litoral, 8 luni pe an, dar trebuie să investești și să ai partaneriate cu autoritățile.

”Prețurile nu sunt întotdeauna mari, nu ar trebui să generalizăm, există și prețuri rezonabile și momente rezonabile. E păcat să băgăm totul în aceeași oală și să spunem că turismul este scump și prost, pentru că asta se întâmplă de ani de zile și în special generalizând de la litoral pentru toată țara”, a explicat Anastasiu.

Potrivit antreprenorului, problema este gradul de ocupare, în turism. ”În toată țara avem gradul de ocupare al hotelurilor de 30%. De ce? Pentru că sunt sezoniere și nu au grad de ocupare. Pe tot anul, ajung la 20% sau 15% unele. Dacă iei pe tot anul, gradul mediu este de 30%. Nu poți să faci turism performant cu 30% grad de ocupare, nu poți să ții oameni, să faci servicii de performanță, miza noastră este să creștem gradul de ocupare”, a spus Anastasiu.

El a menționat că se poate merge pe turism de nișă, călărie, business, spa, balneo, să mergi cu bicicletele. ”Lipsește o categorie importantă, seniorii cu bani. Noi avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie, și sunt verzi, la 70 de ani, nemții sunt ceva mai verzi ca noi”, a mai spus Anastasiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragoș anastasiu
turism