PROFIT NEWS TV Ionuț Dorel Motoi, fondator Valetino: Ne-am propus afaceri de 500.000 de euro în 2022, dar nu cred că vom înregistra profit. Ne mai trebuie bani. Acum nu mă văd să fac un exit total, Valetino este al doilea copil

PROFIT NEWS TV Ionuț Dorel Motoi, fondator Valetino: Ne-am propus afaceri de 500.000 de euro în 2022, dar nu cred că vom înregistra profit. Ne mai trebuie bani. Acum nu mă văd să fac un exit total, Valetino este al doilea copil
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 26 ian 2022

Eu Valeting Services, startup-ul care a dezvoltat aplicația Valetino, lansată pe piață în vara anului trecut, țintește afaceri de 500.000 de euro în 2022 și vrea să se extindă în 17 orașe la nivel național. Internaționalizarea și ridicarea unei runde de finanțare sunt, de asemenea, printre planurile companiei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aplicația Valetino pune la dispoziția proprietarilor de autoturisme o echipă proprie de valeți care prestează diverse servicii în locul lor precum mersul la spălătorie, service sau vulcanizare.

„Avem planuri de extindere. Primim foarte multe solicitări din Craiova și cu toate că nu era în plan în următoarele trei luni de zile să deschidem acest oraș sunt șanse mari să deschidem Craiova în următoarea lună. Pe termen lung, până la sfârșitul anului, vrem să ajungem în 17 orașe, să deschidem inclusiv Târgu Mureș, Sibiu și Bacău”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Ionuț Dorel Motoi, fondatorul Eu Valeting Services.

PROFIT NEWS TV INACO plănuiește să deschidă 100 de Smart Lab în prima jumătate a anului. Discuții pentru internaționalizarea proiectului. Andreea Paul, Președinte: Construim în Dubai primul Smart Lab CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV INACO plănuiește să deschidă 100 de Smart Lab în prima jumătate a anului. Discuții pentru internaționalizarea proiectului. Andreea Paul, Președinte: Construim în Dubai primul Smart Lab

Serviciul de valeți auto este prezent în 10 orașe din țară, are peste 900 de valeți înregistrați în aplicație și 2.600 de utilizatori activi. 

„Vrem să ne extindem până cel târziu anul viitor în toată țara, iar apoi cu siguranță nu ne vom opri aici, ci vom ieși către noi orizonturi, noi țări. Odată ce am stabilizat business-ul în România, abia așteptăm să-l dezvoltăm în Spania, Austria și alte țări”, adaugă Ionuț Dorel Motoi.

Aplicația a fost dezvoltată la început din resursele proprii ale fondatorului, însă a găsit rapid un investitor printre clienții săi odată cu lansarea serviciului pe piață. Autonom, companie de închirieri mașini, care deține și lanțul de service-uri auto CarCentric, controlată de frații Marius și Dan Ștefan, este primul investitor al startup-ului.

PROFIT NEWS TV Președintele Asociației Prolemn, despre închiderea declanșată în România de grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer: A fost un șoc. Doar o problemă de timp până când și alte fabrici decid același lucru CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele Asociației Prolemn, despre închiderea declanșată în România de grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer: A fost un șoc. Doar o problemă de timp până când și alte fabrici decid același lucru

„Ne-am consolidat partea financiară și am reușit să creștem destul de bine și să investim în partea de produs și branding. Ne mai trebuie bani pentru că avem planuri mari. Și dacă vrem să ne dezvoltăm și să ducem serviciul de valeting la un cu totul alt nivel și să ieșim chiar și din țară atunci ne trebuie cu siguranță peste jumătate de milion de euro ca să ne putem susține. Cautăm investitori”, mai spune omul de afaceri. 

„Ne-am propus ca în următoarele trei luni de zile să continuăm să dezvoltăm afacerea pentru ca valoarea noastră să crească și să putem să atragem o finanțare de la un fond de investiții”, completează acesta.

 Anul trecut, Eu Valeting Services a înregistrat o cifră de afaceri de 60.000 de euro, iar pentru 2022 Ionuț Dorel Motoi estimează că va ajunge la afaceri de 500.000 de euro. 

PROFIT NEWS TV Rarisim printre startup-uri. Business-ul StartCo preferă să se finanțeze din veniturile generate, în loc să apeleze la clasicii investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Rarisim printre startup-uri. Business-ul StartCo preferă să se finanțeze din veniturile generate, în loc să apeleze la clasicii investitori

„Nu cred că vom înregistra profit, pentru că sunt foarte mulți bani de investit atât în partea de reclamă, cât și în dezvoltarea produselor și a oamenilor care se ocupă de business”, explică el. 

Ionuț Dorel Motoi a devenit antreprenor în anul 2005, înființând o companie de software din care și-a făcut exitul în 2018, compania fiind achiziționată de o multinațională care activează tot în domeniul dezvoltării de software. 

„Acum nu mă văd să fac un exit total, ci consider că Valetino este al doilea copil. Cel puțin în următorii 3-5 ani mă văd tot aici să conduc dezvoltarea companiei și să cresc brandul”, afirmă antreprenorul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
valetino
serviciu valeți
ionut dorel motoi
valeți auto
eu valeting services