Spotify este (aproape) pregătită să lanseze sunetul lossless

Spotify este (aproape) pregătită să lanseze sunetul lossless
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2024

Cea mai populară platformă de muzică prin streaming, Spotify, ar putea lansa, în curând, suport pentru sunet de o calitate mult mai bună decât o face în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Mai multe elemente grafice descoperite pe site-ul Spotify par să indice faptul că firma suedeză se pregătește să lanseze, în sfârșit, sunetul lossless.

Conform acestor grafice, schimbarea ar urma să se facă odată cu trecerea la versiunea 1.2.36 a aplicației.

Spotify mută versurile melodiilor sub paywall CITEȘTE ȘI Spotify mută versurile melodiilor sub paywall

Trecerea la lossless va însemna un mare salt în calitatea muzicii, de la 320 kbps, la 1.411 kbps și chiar 2.117 kbps. Aceasta din urmă ar însemna un transfer de date de aproximativ 16MB pe minut.

Pentru anumite melodii, se pare va fi disponibilă și opțiunea 24-bit/44.1kHz, folosind formatul FLAC.

Pentru că doar anumite căști și difuzoare sunt capabile să redea sunet de o calitate așa înaltă, se pare Spotify va include și un sistem de verificare a compatibilității, care le va spune utilizatorilor ce format audio suportă căștile sau difuzoarele folosite.

În lipsa unui anunț oficial, nu este clar când anume va lansa Spotify suportul pentru lossless. Cert este că rivalii Apple Music și Amazon Music oferă această funcție deja de câțiva ani, fără costuri suplimentare.

Spre deosebire de rivalii săi, este foarte posibil ca Spotify să ceară bani în plus pentru lossless, pe care s-ar putea să-l includă într-un nou abonament, mai scump.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzică
sunet
lossless