Facebook testează Live Video pentru toți utilizatorii

Facebook testează Live Video pentru toți utilizatorii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 dec 2015

Facebook a început joi să testeze Live Video, opțiune prin care utilizatorii rețelei de socializare pot distribui evenimente filmate cu camera telefonului în timp real. Opțiunea este o extensie a serviciului Live, lansat în luna august pentru vedete și persoane publice, și permite utilizatorilor să aleagă cine poate viziona filmările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Momentan, Live Video este disponibilă doar pentru o mică parte a utilizatorilor Facebook din Statele Unite ale Americii și numai pentru posesorii de iPhone, se arată într-un comunicat Facebook.

Pentru a distribui imagini video live, utilizatorii trebuie să acceseze opțiunea pentru actualizarea statusului și apoi să selecteze iconița Live Video. Inițiatorul streamingului își poate alege audiența și poate vedea în timp real comentariile celor care urmăresc filmarea. Filmulețele pot fi apoi salvate în cronologia personală, potrivit comunicatului.

 

 

Posted by Facebook on Wednesday, December 2, 2015

De asemenea, utilizatorii pot alege să primească notificări pentru evenimente live ulterioare.

Tot joi, Facebook a anunțat lansarea unei opțiuni prin care utilizatorii pot grupa fotografiile și filmele realizate în jurul aceleași date, pentru a crea un "colaj în mișcare". Opțiunea, denumită chiar Colaj, este disponibilă în prezent doar pentru posesorii de iPhone.

Facebook testează Live Video pentru toți utilizatorii

Utilizatorii de dispozitive mobile cu sistem de operare Android trebuie să aștepte până la începutul anului viitor pentru a testa noua facilitate.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu 1,55 miliarde de oameni activi în fiecare lună.

În România, numărul de conturi active a atins 8,2 milioane la începutul lunii noiembrie, în creștere de la 7,6 milioane la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
live video
optiune
colaj
colage
streaming