Proces pe muzică din discuri vintage: Marii producători se judecă cu Internet Archive

Proces pe muzică din discuri vintage: Marii producători se judecă cu Internet Archive
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Universal Music Group, Sony Music Entertainment și alte case de discuri au dat în judecată organizația nonprofit Internet Archive, pentru încălcarea drepturilor de autor, din cauza colecției sale de streaming de muzică digitalizată din discuri vintage. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În procesul caselor de discuri, înregistrat la o instanță federală din Manhattan, se afirmă că ”Great 78 Project” al Arhivei funcționează ca ”un magazin ilegal de discuri” pentru cântece ale unor muzicieni precum Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Miles Davis și Billie Holiday, arată News.ro.

Ei au denumit 2.749 de drepturi de autor pentru înregistrările de sunet pe care arhiva le-ar fi încălcat.

Avocații acuză dublarea sarcinii fiscale și amenință cu grevă: Guvernul își menține poziția de a impune profesiilor liberale CASS în sistem real, neplafonat CITEȘTE ȘI Avocații acuză dublarea sarcinii fiscale și amenință cu grevă: Guvernul își menține poziția de a impune profesiilor liberale CASS în sistem real, neplafonat

Casele de discuri afirmă că daunele lor în acest caz ar putea ajunge până la 412 milioane de dolari.

Reprezentanții Internet Archive nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la plângere.

Internet Archive din San Francisco arhivează digital site-uri web, cărți, înregistrări audio și alte materiale. Se compară cu o bibliotecă și spune că misiunea sa este de ”a oferi acces universal la toate cunoștințele”.

Internet Archive se confruntă deja cu un alt proces federal din Manhattan, din partea unor importante edituri de cărți, care au declarat că programul său de împrumut de cărți digitale lansat în pandemie le încalcă drepturile de autor.

Un judecător a decis în martie în favoarea editurilor, într-o decizie pe care Internet Archive intenționează să o conteste.

Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți CITEȘTE ȘI Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți

The Great 78 Project încurajează donațiile de discuri de 78 de rpm, formatul de discuri dominant de la începutul anilor 1900 până în anii 1950, pentru ca grupul să le digitalizeze pentru ”a asigura supraviețuirea acestor materiale culturale, pentru ca generațiile viitoare să le studieze și să se bucure”.

Conform site-ului său web, colecția include peste 400.000 de înregistrări.

Procesul caselor de discuri afirmă că proiectul include mii de înregistrări protejate prin drepturi de autor, inclusiv ”White Christmas” de Bing Crosby, ”Roll Over Beethoven” de Chuck Berry și ”It Don’t Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)” de Duke Ellington.

Potrivit plângerii, înregistrările sunt toate disponibile pe serviciile de streaming autorizate și ”nu se confruntă cu pericolul de a fi pierdute, uitate sau distruse”.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzică
discuri
vintage
case
producători
case
proces
judeca
drepturi
autor